Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay15 Mayıs Kurtuluş Günümüz Olacak!

15 Mayıs Kurtuluş Günümüz Olacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, sahildeki amfi alanında Dörtyol TV’nin ‘Mesafe Yok’ deprem konulu programın konuğu oldu. ‘Deprem & Seçim Özel’ açık oturumda birçok vatandaşın sorunlarını yanıtlayan Milletvekili Suzan Şahin, cevapları ile büyük alkış aldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen ilçelerden olan İskenderun’da Milletvekili Suzan Şahin, mesafe yok programında seçimlere ilişkin ve deprem sürecine ilişkin birçok soruyu yanıtladı, depremzedelerin sorunlarına Millet İttifakı’ndaki çözüm önerilerini anlattı.

Hibe Tadilat Desteği Verilmesi Şart

Depremin hemen ardından sahada olarak binlerce vatandaşa ulaşan, dertlerine derman olmayan çalışan Milletvekili Suzan Şahin’e vatandaşlar büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşların birebir dertlerini dinlediği programda, soruları cevaplayan Milletvekili Suzan Şahin, deprem sonrasında evi hasar alan vatandaşlara dağıtılan 10 bin TL’nin herkese yapmadığını belirterek; “Ben anlamıyorum halen sırası gelince yatırılacak deniliyor. Bu paraları kim aldı. Nakdi ve ayni yardımlar ne kadar? Nereye harcandı şeffaf bir şekilde açıklanmadı” diye konuştu.

Kira Yardımları 3 Değil, 5 Bin Olmalıdır

Milletvekili Şahin, evi az hasarlı olan bir vatandaşa konteyner verilmek zorunda olunduğunu vurguladı ve barınma hakkının herkesin hakkı olduğunu belirtti. Milletvekili Şahin, hibe tadilat desteğinin de verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kira yardımlarının ise 3 binden 5 bin TL’ye çıkartılması gerektiğini söyledi.

YKS’ye Girecek Öğrencilere Puan ve Katsayı Uygulaması Yapılmalı

Deprem felaketinin yaşandığı illerde üniversite sınavı (YKS)’’na girecek öğrencilerin büyük bir kayıp acı ve travma yaşadıklarını ifade eden Milletvekili Suzan Şahin; “Bu öğrencilerin sınava hazırlanması için gideceği okul, kurs yok. Olsa da bölgenin yapısı psikolojik olarak güvenliği sarsacak boyutta. Dolayısıyla buradaki öğrencilerin Türkiye’nin diğer bölgelerindeki aday öğrencilerle eşit şartlarda sınava girmesi mümkün değil. Özellikle bu çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık niteliği taşıyabilecek ve onları rahatlatabilecek puan avantajı ve katsayı uygulaması yapılmalıdır” diye konuştu.

TBMM’de yaptığı konuşmayla deprem bölgesinin sesi olan Milletvekili Şahin’e vatandaşlar da; “Sen bizim gönlümüzün vekilisiniz, sesimize ses oldunuz, bizleri hiç yalnız bırakmadınız, listede olmamanıza rağmen canla başla çalışmaya devam ediyorsunuz, sizi çok seviyoruz” diye konuştu. Vatandaşlardan gelen birçok sorunu dillendirerek, milletin sesi olamaya çalışan milletvekili Şahin, vatandaşların tüm sorularını içtenlikle cevapladı.

Gece Gündüz Çalışıyoruz

Kendisinin doğuştan Cumhuriyet Halk Partili olduğunu, her zaman partisinin emrinde olduğunu ifade eden Milletvekili Suzan Şahin; “Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız olacağı 15 Mayıs’a çok az bir süre kaldı. Gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Listede olup olmamam önemli değil, ben CHP’liyim halkımızın yanında olmaya devam edeceğim. Partimin emrindeyim.

14 Mayıs Anneler Günü tüm annelerimizin, anne adaylarımızın gününü şimdiden kutluyorum. 14 Mayıs’ta seçimi kazanacağız, hep birlikte 15 Mayıs’ı Kurtuluş ve Demokrasi Bayramı olarak kutlayacağız. Ve bunu sizlerle hep birlikte kutlayacağız” diye konuştu.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Suzan Şahin program sonrasında da gelen soruları birebir cevapladı, halkla sohbet ederek dertlerini dinledi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER