Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"2017 KPSS İle Yapılan 20 Bin Öğretmen Atamasını Yeterli Buluyor Musunuz?”

“2017 KPSS İle Yapılan 20 Bin Öğretmen Atamasını Yeterli Buluyor Musunuz?”

Daha Fazla Öğretmen Ataması Yapılmasını Talep Ediyoruz.
15.11.2017 tarihli TBMM Genel Kurul oturumunda söz alan CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, atama bekleyen 450 bin öğretmenden ataması yapılan 20 bin öğretmenin bir kısmının güvenlik soruşturmaları tamamlanmadığı için göreve başlatılmadıklarını hatırlatarak, yapılan atama sayısının yetersizliğine ve güvenlik soruşturmalarının göreve başladıktan sonra da yapılabileceğine dikkat çekti.
CHP milletvekili Topal, Milli Eğitim Bakanına seslendiği konuşmasında, 2017 KPSS ile yapılan 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğuna vurgu yaparak daha fazla öğretmen ataması yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Topal, “Sayın Millî Eğitim Bakanına soruyorum: Geçtiğimiz temmuz ayında atama bekleyen 450 bin öğretmenimizden 20 bini sözleşmeli öğretmen olarak atanmış ve sözleşmeli de olsa evlerine ekmek götürebilme umuduyla sevinmişti. Atanmalarının üzerinden dört ay geçmesine rağmen birçok öğretmenin güvenlik soruşturması tamamlanmadığı için göreve başlatılmadığı ifade ediliyor.
Güvenlik Soruşturması, Atananlar Göreve Başladıktan Sonra Devam Ettirilemez Mi?
Bu gençlerimiz güvenlik soruşturmasının uzamasından ve bu belirsizlikten ötürü zor durumdalar. Güvenlik soruşturması, atananlar göreve başladıktan sonra devam ettirilemez mi?” sorusunu yöneltti.
CHP milletvekili Topal, “İlk ataması temmuz ayında yapılan öğretmenlerden kaçı güvenlik soruşturması bitirilmediği için göreve başlatılmamıştır? 2017 KPSS ile yapılan 20 bin öğretmen atamasını yeterli buluyor musunuz?” Sorularını yönelttikten sonra , “Daha fazla öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER