Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay2022 Teması: Veterinerlerin Mücadelesi!

2022 Teması: Veterinerlerin Mücadelesi!

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, 2022 yılının temasının “Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması” olarak açıklandığını bildirdi.

Başkan Yahya Hamurcu, yaptığı açıklamada, meslektaşlarının tek kaygısının insanları ve halk sağlığını korumak olduğuna dikkat çekti.

Kesimhanelerin kesim yapılan yerlerine görevlilerden başkasının girmesinin yasak olduğu halde dışarıda kasaplık yapan ve kesimhanede olmaması gereken insanların oraya girebilmesinin manidar olduğunu açıklayan Yahya Hamurcu, şöyle konuştu:

“Ülkemizin birçok yerinde ruhsatlı kesimhanelerin olmaması, kesimhanelerin kendi görevlilerinin bulunmaması; Veteriner Hekimleri kasaplar ile karşı karşıya getirmektedir. Veteriner hekimlik eğitim-öğretimi, uzmanlık, istihdam, özlük hakları, mevzuat, mesleki uygulamalar, kamuda örgütlenme, Tek Sağlık uygulamaları, sağlıkta şiddet yasasına dahil olma, sağlık meslek grubunda yer alma ve iş sağlığı gibi birçok konudaki sorunlar henüz giderilememiştir.

Gerek veteriner hekimlik uygulamalarının, gerekse ülkemiz hayvancılığının problemlerinin çözüme kavuşturularak daha yüksek standartlara ve daha ileri seviyelere gelmesini ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER