Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber2100 Yılına Kadar Dünya Sıcaklığı 3,2 Derece Artacak

2100 Yılına Kadar Dünya Sıcaklığı 3,2 Derece Artacak

Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), önümüzdeki 10 yıl boyunca yılda 7,6 oranında sera gazı salımlarının azaltılması gerektiğini bildirdi.

2100 Yılına Kadar Dünya Sıcaklığı 3,2 Derece Artacak

İklim değişiklikleri nedeni ile ortaya çıkacak kaosu önlemeyi amaçlayan UNEP, 21. yüzyıl sonuna kadar dünyadaki sıcaklık artışının 1,5 santigrat dereceyi aşmaması için, ülkelerin sera gazı salımlarını azaltma hedeflerini 5 katına çıkarması gerektiğini kaydetti.

2100 Yılına Kadar Dünya Sıcaklığı 3,2 Derece Artacak

UNEP: “Dünya, Sera Gazı Salımlarının Azaltılmasında Geç Kaldı”

Önümüzdeki 10 yıl boyunca yılda 7,6 oranında sera gazı salımlarının azaltılması gerektiğini bildiren Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) söz konusu hedeflerine uyulsa bile 2100 yılında dünya sıcaklığının 3,2 derece artması bekleniyor.

2100 Yılına Kadar Dünya Sıcaklığı 3,2 Derece Artacak

En zengin ülkelerin sera gazı salımlarını azaltmak için gereken tedbirleri zamanında almadığı kaydedilen UNEP raporunda, bu gecikme nedeniyle çok daha hızlı hareket etmek ve daha yüksek hedefler belirlemek gerektiğini ifade etti.

Canlı yaşamını tehlikeye sokacak ciddi bir iklim değişikliğini önlemeyi hedefleyen uzmanlar, sıcaklık artışının bu yüzyıl sonunda 1,5 santigrat dereceyi aşmaması gerektiğini belirtti.

Fosil Yakıt Tüketimi İklim Değişikliğine Neden Oluyor

Uzmanlar, petrol ve kömür gibi fosil yakıtların tüketiminin, endüstriyel ve tarımsal faaliyetler sonucu atmosferde karbondioksit gibi sera gazlarının artması ile meydana gelen küresel ısınmanın iklim değişikliğine neden olduğunu kaydetti.

Asya’da Yaşanan Orman Yangınları Karbon Emisyonunu Arttırdı

Orman yangınlarının son 10 yıl içerisinde arttığı Asya’nın karbon emisyonunun artmasına neden olduğu belirtildi. Dünyanın tehlikeli derecede ısınmasının önüne geçmek için karbon emisyonunu ne kadar azaltmak gerektiği belirten UNEP Raporunda, Paris İklim Anlaşması’nda belirlenmiş hedeflere ulaşılsa bile aradaki açığın kapatılamayacağının altı çizildi.

Raporda “Küresel sera gazı emisyonu artışını engelleme konusunda ülkeler bir bütün olarak sınıfta kaldı. Karbon emisyonunun çok daha fazla ve çok daha hızlı azaltılması gerekiyor” ifadesi kaydedildi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER