Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel250.000 FİDAN DİKİLDİ

250.000 FİDAN DİKİLDİ

Yayladağı’nda 3 yıl öncesinin orman yangını izleri siliniyor
İlimizde üç yıl önce yaşanan Yayladağı orman yangınının izleri siliniyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Üç yıl önce Yayladağı ilçesinde yangının yaşandığı aynı yıl alana 250 bin fidan diktik ve dikilen fidanlar büyüyor” dedi.

2012 yılında Suriye’de çıkan yangın, hızla esen şiddetli rüzgarın etkisi ile 1 km’lik hat şeklinde ülkemiz topraklarına geçmişti. Batı yönünde ilerleyen yangında, toplam 873 hektar ormanlık alan zarar görmüştü. Yangın sonrası zarar gören ormanlık alanın 518 hektarında 190 bin kızılçam, 25 bin fıstıkçamı, 10 bin defne, 8 bin badem, 11 bin akasya ve 6 bin servi fidanı olmak üzere, toplam 250 bin fidan dikilerek toprakla buluş-turuldu.
Orman yangınının yaşandığı alanın 37 hektarında ise endüstriyel plantasyon çalışması yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Geriye kalan 318 hektarda da tabii olarak çalışıldı ve bölgeye 4 ton kızılçam tohumu ekildi” ifadelerini kullandı.

Hatay-Yayladağı’nda yanan alanların en kısa sürede eski yeşil günlerine dönmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Yayladağı yangının olduğu ve dikimlerin yapıldığı günden bu yana araziyi yakından takip ederek bölgenin eski günlerine dönmesi için her şeyi yapıyoruz. Aradan geçen 3 yıl içerisinde dikilen fidanlar tuttu ve büyümeye başladı. Vatandaşlarımız da yangın mevsiminde olduğumuz şu günlerde daha dikkatli olmalılar ve bir orman yangını gördüklerinde hemen ALO 177’yi aramalılar” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER