Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber3 Farklı Şehirden 10 Katılımcı İle ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’

3 Farklı Şehirden 10 Katılımcı İle ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’

Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği organizasyonuyla Çankaya Konakları‘nda Füzyon Mutfağı Şefi Sinem Baysal tarafından Füzyon Mutfağı ile Antakya Mutfağı‘nın bir araya getirilerek ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’ başlıklı workshop etkinliği yapıldı.

3 Farklı Şehirden 10 Katılımcı İle ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’

Hatay, 2017 yılında Gastronomi Kenti seçildi. Hatay mutfağına rağbet son zamanlarda arttı.

5 Farklı Lezzet ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’nda

‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’ başlıklı workshop’ a Antakya, Ankara ve İzmir’den olmak üzere 10 kişi katılım gösterdi.

Füzyon Mutfağı uygulamasında; Koçinüsto (Tarçınlı Bademli Et), Balkabağı Sinkonta, Patlıcan Pabucaki (Antakya Peyniri ile), Firikli Pancar ve Avokadolu Tuzlu Yoğurt yapıldı.

Ankara ve İzmir’den gelen katılımcıların kentin kültürünü ve tarihini daha yakından tanımasının amaçlandığı etkinlikte, katılımcıların benimseyerek uygulama yaptıkları etkinlikten çok mutlu oldukları gözlemlendi.

Füzyon Mutfağı Nedir? Füzyon Mutfağı Nasıl Olur?

3 Farklı Şehirden 10 Katılımcı İle ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’

Dünyada ‘fusion cuisine’ olarak bilinen mutfak kültürü, Türkçe’ye ‘füzyon mutfak’ olarak geçmiştir. Füzyon, kelime olarak karışma, birleşme anlamına gelir. Yani en net ve kısa haliyle, füzyon mutfak için, farklı mutfak kültürlerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir ‘sentez’ denilebilir. Füzyon mutfak, dünya mutfaklarından detayların bir araya getirilip ‘kaynaştırılarak’ ortaya yeni ve nispeten farklı lezzetler çıkarılmasıdır. Füzyon mutfağı uygulamalarının gastronomi turizminin gelişimine katkısı oldukça büyüktür.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER