Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel3 SAATTE 400 İMZA

3 SAATTE 400 İMZA

Eğitim Sen’liler Antakya Parkı’nda stant açtı, Öğretmen sürgünlerini protesto etti

Hatay Eğitim-Sen Yönetici ve Üyeleri, başta Eskişehir’de Hatice YÜKSEL, Hatay’da Bülent BERBER, Uğur BAYRAM ve diğer sürgün edilen öğretmenlere yönelik baskı ve sürgünleri protesto amacıyla imza kampanyası başlattı.

Eğitim Sen’liler, Pazartesi günü Belediye Parkı’nda 3 saat içerisinde 400 imza topladı.
Öğretmenler, mağduriyetlerini ve yapılan haksızlıkları anlatınca, çevredeki esnaflar, masadaki öğretmenlere çay ve su ikramında bulunup her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söylediler. Bu arada çevredeki esnaf ve gezmeye gelen vatandaşlardan bazıları, öğretmenlere imzalarını atarak, yanlarında olduklarını gösterdiler. Üç saat içinde 400’ün üzerinde imza toplandı.
Hatay Eğitim Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal, önceki günkü etkinliği şöyle değerlendirdi:
“AKP’nin kamu emekçilerine yönelik saldırısı halka anlatılarak, Hatay Eğitim Sen olarak sonuna kadar direnileceği anlatıldı. İmza kampanyasının devam edeceğini belirten Öğretmenler, herkesi bu kampanyaya destek olma çağrısında bulundular. Direnmeyi seçenler ise soruşturma, baskı, ardı arkası kesilmeyen teftişler, yer değiştirmeler, davalar ve keyfi sürgünler ile karşı karşıya kalıyor. Sendikaların emekçiye yabancılaşan tutumları ise, bu konuda emekçilerin örgütlü duruşunu zayıflatan ve emek karşıtı AKP iktidarının elini güçlendiren bir duruma dönüşüyor.
İlimizde de, Hatay Valiliği ile İl MEM tarafından başlatılan soruşturmalar sonucunda, Hacı Ali Nurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmenimiz Bülent BERBER Reyhanlı Karasüleymanlı Uzunköy Ortaokul’na, Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Öğretmeni Uğur Bayram ise Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atanmışlardır. Bu atamalarla üyelerimiz açıkça cezalandırılmışlarıdır.
Sadece bunlar da değil! Son süreçte, kınamadan kademe durdurma cezalarına kadar, üyelerimiz baskılara maruz kalmaktadır. Her türlü cezanın, mobbingin, Hacı Ali Nurlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Bülent Berber, Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Öğretmeni Uğur Bayram’a yönelik baskı ve soruşturmaların nedeni siyasaldır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER