Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel3,5 AYDA 260 TON ÇÖP...

3,5 AYDA 260 TON ÇÖP…

HBB, bünyesine kattığı iki deniz temizleme teknesi yansıra, insan gücü ile denize kıyısı olan ilçelerin 186 km uzunluğundaki sahili, diğer deyimle Çevlik, Arsuz, Gülcihan, Payas, İskenderun, Dörtyol ve Erzin’de bulunan plajları temizleyerek halkın hizmetine sunma çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. Büyükşehir sahil ekipleri, 3,5 ayda 260 ton çöpü deniz sahillerinden ya da deniz içinden topladı.
HBB Çevre Koruma Müdürlüğü, 17,5 metre uzunluğundaki Sea Cleaner-1 ve 10,8 metrelik Başaran-6 tekneleri sayesinde ve kurduğu donanımlı temizlik ekipleri ile her gün denizle irtibatı bulunan tüm ilçelerin kıyı şeridinde, karaya vuran ve su yüzeyinde kirlilik oluşturan ambalaj, çöp ve benzeri katı atıkların yanı sıra çevre kirliliğine sebep olan pislikler, deniz süpürgesi ile taranarak temizleniyor. Deniz ve sahillerde yürütülen temizlik çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, şu bilgileri verdi:
“Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızın temiz ortamlarda yüzmeleri için temizlik çalışmaları gerçekleştirdik. Temizlik çalışmalarımız ile halkımızın daha temiz bir ortamda tatil yapmalarını sağladık. Geçtiğimiz günlerde de kuvvetli yağışlar nedeniyle Asi Nehri’nden denize sürüklenen çöp, çalı-çırpı ve odun gibi atıklar sahilimizi kirletmeye devam ediyor. Ayrıca bu yıl gerçekleştirilen deniz ve sahil temizlik çalışmaları kapsamında 186 km’lik kıyı şeridi ve denizden Haziran ayında 130 ton, 1 Nisan’dan bugüne kadar ise toplamda 260 ton atık topladık.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER