Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"373 Milyon Avro Kaynak bulduk"

“373 Milyon Avro Kaynak bulduk”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Expo Yerleşkesinde Hızlı Yanıt Planı Lansmanı Tanıtımında Konuştu ve ve 18 proje için 373 milyon avro destek kaynağı sağladıklarını ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Bu projeler arasında sosyal konut projeleri, akom ve itfaiye kapasitesinin güçlendirilmesi, tarihi bina ve konakların onarımı, tarımsal kalkınmayı destekleme, sebze meyve kurutma tesisi ve mezbaha yapımı, sosyal hizmetlerin desteklenmesi, spor kompleksinin güçlendirilmesi, entegre atık tesisi, 50 adet elektrikli otobüs alımı, güneş ve rüzgar enerji santrali ile içme suyu, atık su ve yağmur suyu projeleri yer alıyor.

Başkan Savaş, Hatay’ın birçok nimetin bulunduğu ve renkli bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayarak, şehrin 2014’ten itibaren bütüncül bir plan dahilinde yönetildiğini belirtti. Ayrıca, 15 ilçede 6 bin sondaj çalışması yapıldığını ve gastronomi ve turizmin olduğu bir master plan hazırlandığını ifade etti. Ancak, deprem öncesinde Ankara’ya ulaşamadıkları önemli projeler olduğunu ve kentsel dönüşüm taleplerinin kabul edilmediğini dile getirdi.

Bu projelerle birlikte toplamda 663 milyon avroluk yatırımın gerçekleşmiş olacağını aktardı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER