Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel4. AYIŞIĞI FESTİVALİ PAZAR GÜNÜ

4. AYIŞIĞI FESTİVALİ PAZAR GÜNÜ

Pazar günü 4.ncüsü düzenlenecek olan “Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali”nde HALK SOFRASI kurulacak.
Katıklısından incirine, keçi sütünden tuzlu yoğurduna, nar ekşisi, zahter, salça, zeytinyağı, zeytin, badem, ceviz, organik sebzeler ve yöresel ürünlere kadar her şey sofrada olacak, ayrıca satışa sunulacak.

Yayladağı ilçesine bağlı Ayışığı Mahallesi, bu hafta sonunda, amacı mahalleliler arasındaki birliği ve dayanışmayı arttırmak olan Festival’i bekliyor. Ayışığı Festivali, bu hafta sonunda, Pazar günü yapılıyor.
Festival Komitesi Başkanı Zeynelabidin Payas, Yayladağı İlçesi’ne bağlı 47 mahalle muhtarı ve vatandaşların katılımı ile, “4. Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliğini” 16 Ağustos 2015 Pazar günü, Saat 10.00”da, Ayışığı Köyü Çem Yaylası’nda gerçekleştireceklerini söyledi ve amacı şu ince sözlerle açıkladı:
“Milli birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, sevgi ortamının gelişmesi önemlidir. Ayrılıkla, öfkeyle, kinle ve düşmanlıkla bir yere gidilemez. Gün, kardeşlik günüdür. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Başta Ayışığı köylülerimiz arasında, sonra Yayladağı ve tüm Hatay da birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe hizmet ettiğine inandığımız festivalimizin, aynı zamanda sosyal ve ekonomik açıdan zayıf olan yöre insanımıza ciddi manada katkı sunacağını düşünüyoruz.”
Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Ayışığı Festival Komitesi Başkanı Zeynelabidin Payas, Mahalle Muhtarı Durmuş Aslan, eski muhtar komitede koordinatörlük yapan Arif Er, Festival Genel Sekreteri Vedat Sakallı ile Festival Ağası Mehmet Sait Sakallı, ortak basın toplantısında Festival’le ilglii şu bilgileri verdi:

“Şenlik’te, her yıl olduğu gibi, bu yıl da köy hanımları arasında ‘Ödüllü Yemek Yapma Yarışması’, erkekler arasında ‘Ödüllü Künefe Çevirme Yarışması’, çocuklar ve gençler arasında da ‘Ödüllü Şiir Okuma, Penaltı, Bilgi Yarışması’ ve çeşitli sürpriz yarışmalar yapılacaktır. Yayladağı köylerinde hazırlanan, keçi sütünden tuzlu yoğurt, nar ekşisi, zahter, salça, zeytinyağı, zeytin, badem, ceviz, taze incir, menengiş, har sabunu, organik sebzeler ve benzeri yöresel ürünler, uygun fiyatlarla satışa sunulacaktır. Hatay da yaşayan tüm halkımız için bu şenlik büyük bir fırsattır. Değerli halkımızı, bu muhteşem yayla şenliğini yaşamaya davet ediyoruz. Şenliğimize, değerli Hatay Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, bürokratlarımız ve kamu kurumu yöneticileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 1. 2. ve 3. sünü düzenlediğimiz Ayışığı Festivali Tertip Komitesi’nde görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca 3. ve 4.Şenliğimize önemli katkılar ve destekler veren Şenlik Ağası Mehmet Sait Sakallı ağabeyimize de saygılarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. Yayladağı ve Hatay’ımızın birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına inandığımız, şenlik etkinliklerinin kamuoyuna duyurulmasını diliyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER