Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“4 KASIM’DA ALANLARDAYIZ”

“4 KASIM’DA ALANLARDAYIZ”

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, 14 Kasım’da, kamu çalışanlarının ek zammı için alanlarda olacaklarını bildirdi. Türk Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Şahin, hayata geçen yıpranma payı ile ilgili olarak, “Yıpranma payı ile ilgili olarak, Sayın Cumhurbaşkanının verdiği söz yarım yamalak gerçekleştirildi. Bu ülkede, sağlık çalışanları yıpranma payını hak ediyor. 90 gün fiili hizmet, sağlık çalışanlarının anısının ak sütü gibi helaldir. 5 yıla 1 yıl söz verildi, ama 6 yıla 1 yıl olarak yasalaştı. Çalışılmayan günler çıkartıldığında ise fiilen 9 yıla 1 yıl oldu. Geriye dönük çalışmaları ve tüm çalışanları kapsamıyor. Bazı sağlık meslek mensupları bile kapsam dışında tutuldu. Onun için biz bu konu ile yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Sistem yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayrettin Şahin, sağlık çalışanlarına şiddetin çözümü için acil önlemler alınması gerektiğini belirttiği açıklamasın şöyle sürdürdü:

“Sağlık çalışanları olarak sağlıkta şiddeti konuşmaktan utanıyoruz. Bu ülke niye bu hale geldi? Bakınız, 5 yılda 60 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kalmış. 12 hekim görevi başında katledildi. Buna acil bir çözüm lazım. Sağlıkta şiddet en aza indirilmelidir. Öncelikle, tutuklu yargılama getirilmeli ve cezalar ertelenmemelidir.”

Kamu çalışanlarının beklentisi olan ek zam ile ilgili de değerlendirmede bulunan Şahin, “Enflasyon şu anda 24.5 Kamu çalışanlarına bir ek zam kaçınılmazdır. Bu sadece çalışanlar için değil, aynı zamanda piyasayı da canlandıracaktır. Kamu çalışanlarına geciktirilmeden ek zam yapılmalıdır. Ek zamla ilgili tavrımızı, 14 Kasımda Türkiye genelinde basın açıklamaları ve mektuplarla eylem ortaya koyacağız, alanlara çıkacağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER