Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel40 ciftci Konya da

40 ciftci Konya da

Hatay’da, iyi tarım ve organik tarım yapan üreticilerden oluşan heyetin Konya teknik gezisinde elma, armut ile lale bahçeleri gezildi. Amaç, “Modern tarımın Hatay’a entegrasyonu ile üretimde verimlilik”… Heyetin ilk denemesi, ”Hatay’da Lavanta üretimi”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi” kapsamında ilimizde uygulanan iyi tarım ve organik tarım yapan üreticilerimizden oluşan 40 kişilik bir grup ile Konya İlindeki işletmelere, geçtiğimiz hafta sonunda iki günlük bir teknik gezi yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın TÜFEKÇİ, yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizin tarımdaki yeni gelişmeleri en iyi takip ettiği yerlerin teknik geziler ve tarım fuarları olduğunu belirterek, Konya İline yapılan iki günlük teknik gezinin amacı, tarımdaki yeni gelişmeleri ve teknolojiyi uygulayanlar ile ilk defa uygulayacaklar arasında bir köprü görevi görmek. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makinalar ile uygulanan yeni yöntemleri yerinde görme ve değerlendirme imkânı buldular” dedi.
Teknik geziye; Yayladağı İlçe Müdürü Yakup KARASOY, Arsuz İlçe Müdürü Şakir GÖK, Bitkisel Üretim Şubesi Organik Tarım ve İyi Tarım birim sorumluları Yasemin YILMAZ, Mukaddes AY, Ebru VURKAÇ, Haluk SERT, Billur ALDEMİR ve İlçe Müdürlüklerindeki konu sorumlusu teknik personel ile çok sayıda üreticilerden oluşan bir grup katıldı
Gezide; Konya Çiftçi Kooperatifi olan TORKU işletmesinin Mikro klima domates serası, balık üretim işletmesi, şeker üretim işletmesi gezilerek ayrıntılı bilgi alındı. Ayrıca, Ereğli ilçesinde 3 adet iyi tarım yapan elma bahçesi, armut bahçesi ve Lale yetiştiriciliği yapan bir firmanın üretim işletmesi gezildi. Daha sonra Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği kapsamında, Karapınar ilçesinde bulunan Toprak Su Çölleşme ile Müca-dele Araştırma Enstitüsü’ne ait olan Lavanta üretim yeri ve örnek bahçeleri yerinde incelendi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER