Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel40 ÜNITEDE 55 HEKIMLE HIZMET

40 ÜNITEDE 55 HEKIMLE HIZMET

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kurum ve kuruluşlara yönelik düzenlenen ziyaret programı kapsamında, İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret etti.

ADSM binasında yaptığı incelemenin ardından, Başhekim Dt. Hüseyin Yunus, İdari ve Mali İşler Müdürü Ergün Cengiz ve diğer yetkililer ile bir araya gelen Kaymakam Yönden, kurumsal iş ve işlemler, personel düzeni, çalışma planları, vatandaşların talepleri ve bu taleplere istinaden yapılan işlemler, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin uygulanmasına yönelik iş ve işlemlerine dair bilgi aldı.

Kaymakam Yönden´e hizmet standartları ve polikliniklerle ilgili bilgi veren Başhekim Hüseyin Yunus, İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´nin ilk hasta kabulüne 17 Kasım 2008 tarihinde başladığını hatırlatarak, 10 yıl boyunca eski İskenderun Devlet Hastanesi binasında hizmet yürütüldüğünü, 40 üniteden oluşan, 55 uzman diş hekiminin hizmet verdiği yeni binaya 22 Aralık 2018´de taşındıklarını hatırlattı.

Özel statülü bir ünite olarak hizmet veren Çocuk Polikliniğinde; 0-14 yaş aralığındaki çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda özel bir hassasiyet gösterilmesinin yanı sıra doktor-hasta iletişimi konusunda da çocukların diş korkusunu yenmesini sağlayan samimi ve sempatik ortamı ile çocuk dostu bir sağlık merkezi olarak hizmet yürütüldüğünü kaydeden Başhekim Yunus, çocuklara ve ebeveynlerine, koruyucu diş sağlığına yönelik ağız hijyeni ve bakımı eğitimi de verildiğini sözlerine ekledi.

ADSM´nin diğer bir özel statülü ünitesini engelli polikliniğinin oluşturduğunu kaydeden Başhekim Yunus, Engelli Polikliniğinde engellilerin muayene ve tedavi sürecine yönelik kolaylık sağlayan özel uygulamalar yapıldığını, poliklinikte tekerlekli sandalye kullanıcılarına özel muayene ve tedavi koltuğu bulunduğunu, tekerlekli sandalyeden kalkmaksızın hizmet alınabilmesi özelliğiyle bölgede dikkat çeken bir hizmet kolaylığı sağlandığını belirtti. Tüm mekan düzenlemelerinde engellilerin ihtiyaçlarının planlandığını da sözlerine ekleyen Yunus, genel anestezi koşullarındaki müdahaleler için ise İskenderun Devlet Hastanesi ile protokol yapıldığını ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER