Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel5 gün sonra Anayasal Padişahlığa #HAYIR diyeceğiz”

5 gün sonra Anayasal Padişahlığa #HAYIR diyeceğiz”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Kırıkhan Eski Sanayi Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi ve Eski Belediye Garajındaki Esnafları ziyaret ederek #HAYIR’lı işler diledi. Hemşerileriyle bir araya gelmeye devam eden Topal “5 gün sonra Anayasal Padişahlığa #HAYIR diyeceğiz” dedi.
Sabahın erken saatlerinde başladığı günlük çalışmasını gece geç saatlere kadar sürdüren Topal, “ Türkiye uyanıyor ve Anayasal Padişahlığa Hayır diyor. Gittiğimiz her yerde, vatandaşın yoğun ilgisi ve çalışmalarımıza ilişkin sorularıyla karşılaşıyoruz. Öyle görünüyor ki yüksek katılımlı, coşkulu ve bir o kadar da Hayır’lı olacak 16 Nisan Referandumu” dedi.
Katıldığı programlarda anayasa değişiklik paketinin sakıncalarını anlatan Topal, “Bu anayasa değişiklik paketi, size ve ülkeye dönük somut hiçbir iyileştirme içermiyor. Bu paket sadece 15 yıldır aldatılan ve kandırılan, işine gelmediği zamanda aldatılmadım kandırılmadım diyen, aslında milletin başına gelen bütün felaketlerin mümessili olan birine, sınırsız yetkiler vererek, onun iktidarını sağlamlaştırmak üzere hazırlanmış bir pakettir. Sizin derdinize derman olmak için değil, saraya ferman olmak için getirilmiş bir tekliftir. Bizim çocuklarımız Suriye topraklarında savaşıyor. Peki ne için? Kim için? Kim için ölüyor Mehmetçik? Bugün Hatay’daki Suriye’li sayısını biliyor muyuz? Hayır. İddia ediyorum devletin resmi yetkilileri dahi güncel rakamı bilmiyorlar. Her gün yeni bir grup giriş yapıyor. Kırıkhan’da, Reyhanlı’da Hatay’ın hemen hemen bütün ilçelerinde iş yerleri açıyor, vergisiz, kayıtsız çalışıyorlar. İlimizde işsizlik çığ gibi büyümüş durumda, gençlerimiz işsiz, aşsız düşsüz bırakılmış. Umurunda mı bu iktidarın? Varsa yoksa Anayasa değişiklik paketi. 16 Nisan’da Hayır diyeceğiz ki memleketin gerçek gündemine dönülebilsin. Ülkemizde milyonlarca Suriye’li dolaşacak benim Mehmetçiğim de gidip Suriye’de onlar için savaşacak, bu kabul edilebilir mi? Bu anayasa değişikliğine evet dersen bütün bu olumsuzlukları da onaylamış olacaksın.
Artık 5 gün kaldı, 16 Nisan’da mazeret üretmeden sandığa gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Hukuk devletine sahip çıkacağız. Anayasal Padişahlık sistemine HAYIR diyeceğiz. Milletvekillerinin, hakimlerin, savcıların, valilerin, rektörlerin, kaymakamların, polis müdürlerinin, komutanların, aklınıza gelebilecek her türlü bürokratik atama ve memur atamalarının fermana bağlanacağı bir düzene #Hayır diyeceğiz. Yargıçların ceplerinde parti rozeti ile dolaşmasına Hayır diyeceğiz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER