Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomi5 Maddede Doğru Ev Seçimi

5 Maddede Doğru Ev Seçimi

Hayatınızda yapacağınız en önemli yatırımlardan biri konut yatırımı olabilir. İster yatırım amacıyla isterseniz de yaşamak amacıyla bir ev alıyor olun, ileride kararınızdan pişman olmamak için satın alma aşamasında bazı noktalara dikkat etmeniz son derece önemli. Konut satın alırken hataya düşmemek için göz önünde bulundurulması gereken belli başlı unsurlar bulunuyor. Bu unsurlara dikkat ederek hem hayallerinize uygun hem de sizin için en doğru evi zahmetsiz bir şekilde bulabilirsiniz.

1-En Önemlisi: Lokasyon

Lokayson bir eve değer katan en önemli unsurlardan biridir. Bu yüzden ev satın alırken doğru karar verebilmek için “doğru” lokasyon tercihinde bulunmak da büyük önem taşır. Bir ev için “doğru” lokasyon demek hem değerli bölgeleri hem de evde yaşayacak kişiler için bu konumun uygunluğunu ifade eder. Yani yaşayacağınız evi satın alırken evin işyerinize yakınlığına, varsa çocuklarınızın okuluna yakınlığına, çeşitli sağlık kurumları ve ulaşım olanaklarına olan yakınlığına dikkat etmeniz son derece önemli. Bu anlamda beklentilerinizi karşılayan bir ev sizin için ideal bir seçim olacaktır. Aksi takdirde zaman içerisinde evden sıkılabilir, özellikle konum olarak da ters bir nokta da ise satmakta ya da kiraya vermekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden bir ev için lokasyon her şeydir demek hiç de yanlış olmaz.

2-Kat Planları Dikkatlice İncelenmeli

Doğru konut seçimi yapabilmek için kat planlarının iyi bir şekilde araştırılması büyük önem taşıyor. Bunun için mimari projesi çizilen ve onaylanan her bir katın tüm bilgilerinin bulunduğu kat planlarını görmek isteyebilirsiniz. Kat planlarında söz konusu evin her katının kullanım alanları, amaçları, odaları, konumu ve her katta bulunan bağımsız bölümleri gibi konuta dair tüm bilgiler bulunur. Bu yüzden satın almayı düşündüğünüz evin kat planlarını mutlaka görmek isteyin.

3-Konutu Yapan İnşaat Firması ya da Müteahhit İçin Olumlu Referanslar Var mı?

Konutu yapan inşaat firması ya da müteahhitin güvenirliği de doğru bir ev yatırımı yapabilmek için son derece önemli. Bu yüzden konutu satın almadan önce müteahhit ya da inşaat firmasının daha önce yaptığı işleri, bu işlerin kalitesini, referansları, projeleri zamanında teslim edip etmediği noktaları mutlaka araştırılmalıdır. Aksi takdirde hayal kırıklığına uğrayabilir ve beklemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

4-Satın Almayı Düşündüğünüz Evin Ödeme Koşullarını Araştırın

Eğer kenarda bir ev satın almaya yetecek kadar birikmiş paranız yoksa evin ödeme koşullarını araştırmanız ve size uygun bir ödeme şekli sunan seçeneklere yönelmeniz oldukça önemli. Bunun için evin krediye uygun olup olmadığını, ilgili eve ne kadar kredi çekebildiğinizi, bankanızın sizin için ne kadar bir krediyi uygun gördüğünü araştırarak hayal kırıklığı yaşamanın önüne geçebilirsiniz. Düşük peşinat, düşük faiz ve optimum vade olanaklarıyla alabileceğiniz bir ev tercih etmek işlerinizi çok daha kolaylaştırabilir.

5-Evin İç Mimari Özellikleri ve İşçilik Kalitesi

Doğru ev seçimi yapabilmek için evin iç mimarisi ve yapılan işçiliğin kalitesi de önemli kriterler arasında yer alıyor. İşçilik kalitesini anlamak için özellikle doğramaların kenarları, kesimlerinin düzgünlüğü ve köşe bitişlerine bakabilir; duvarlardaki boya ve alçıların düzgünlüğüne, seramik ve fayanslardaki derz aralıklarının eşit olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Eğer eve tadilat yaptırmayacaksanız banyo dolabı, mutfak dolabı ve fayanslar gibi iç mimari detaylarının da içinize siniyor olması oldukça önemli. Bunun yanı sıra evin deprem sonrası mı öncesi mi yapıldığını, deprem sigortasının bulunup bulunmadığını öğrenmeyi de unutmayın!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER