Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBerfin Davasında  2. Duruşma

Berfin Davasında  2. Duruşma

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek’in (19) yüzüne asit benzeri sıvı atarak ağır yaralanmasına neden olan eski erkek arkadaşı Ozan Ç. hakkındaki davanın ikinci duruşması görüldü.İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ozan Ç’nin annesi Yeter Ç, mağdur Özek’in annesi Zeynep Özek ve ağabeyi Barış Özek, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, yazar psikolog Ayşe Önal, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in eşi Nihal Tekin, İskenderun Kadın Platformu üyeleri ile Hatay ve Adana Barolarının temsilcileri duruşmayı izledi.

Berfin’in ikinci ameliyatı olduğu ve vücut direncinin düşük olmasından dolayı duruşmaya katılamadığı davada müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının da hazır bulunduğu duruşmada, tutuklu sanık Ozan Ç’nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunması alındı.

Berfin’in ameliyat sürecinin acılı ve sancılı geçtiğini söyleyen Avukat Mehtap Sert, “Berfin duruşmaya katılamadı. Berfin’in ameliyatında balon patladığı için süreç sekteye uğradı. Mahkeme Bodrum’da ifadesi alınmasına karar verdi. Önümüzdeki celsede mütalaa verilmesini bekliyoruz. Kadına şiddet konusunda bugün kadınlar bir aradıydı destek verenlere yanımızda olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin şiddete karşı duruş ile ilgili olarak burada olduklarını belirterek, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ülkemizdeki sosyolojik denge sebebiyle nedense hep şiddete maruz kalanlar kadınlarımız oluyor. Neden hep kadınlar asıl sebebinin araştırılması gerekir” dedi.

Berfin olayında öldürme kastı var mıydı yok muydu tartışması elindeki kezzabın litre miktarına bakıldığı zaman bu kastın ortada olduğu belli diyen Suzan Şahin, öyle dahi olmasa Berfin bir şans eseri hayata devam etmektedir.

İDAMA KARŞIYIZ

Bir gazetecinin idam konudaki düşüncesiyle ilgili sorusuna CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin idama karşı olduğunu vurgulayarak “Evrensel hukuk normlarına bakarak idama karşıyım. Müebbet hapiste idam kadar etkili bir şeydir. Ama asıl olan yasalarımızın doğru bir şekilde uygulanması böyle sıradan aklına geldikçe 3-5 yılda bir af gündemi yaratılmasın yeter. Berfin’in avukatı Mehtap Sert kadın platformu olarak da idamın karşısında olduklarını kesinlikle idamın çözüm olmadığını biliyoruz. İnsanların eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şiddetin çözümü şiddet değil” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER