Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuz6.4 Dönümlük Tarla Zenginleştiriliyor

6.4 Dönümlük Tarla Zenginleştiriliyor

Hatay’a bağlı Arsuz ilçesinin kırsaldaki mahallelerden Kurtbağı’nda 6.4 dönümlük tarlanın krom zenginleştirme tesisine dönüştürülmesi planlanırken, tesise ilişkin yapılacak zorunlu ÇED toplantısının ilanı halkın bilgisinden kaçırıldı.

Yayımlanması zorunlu olup, “resmi ilan” statüsünde bulunan ÇED ilanı, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğine aykırı şekilde tesisin yapılacağı Arsuz-İskenderun bölgesindeki yerel gazetelerde değil, yaklaşık 90 kilometre ilerideki Antakya’da yayan yapan bir gazetede yayımlanarak, halkın bilgisinden kaçırıldı. Tesisin yapılmasının planlandığı tarla vasfındaki alan, 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planında “orman alanı” olarak gösteriliyor.

ÇED ilanı 90 kilometre uzaklıktaki gazetede

Demircan Krom Madenciliği İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Zenginleştime Tesisi projesi için Çevre Etki Değerlendirme süreci, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve denetim Genel Müdürlüğü tarafından 20.10.2022 tarihli yazıda Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısının 15 Kasım 2022 tarihinde yapılması kararlaştırılırken, gazete duyurusunun da yörede yerel süreli yayınlanan bir gazetede toplantı tarihinden en az 10 gün önce yayımlatılmasının gerektiğine yer verildi.

 

ÇED toplantısı ne zaman?

Kurtbağı mahallesinde, Demircan Krom Madenciliği İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapımı istenilen krom tesisine ilişkin ÇED Halkın Katılım Toplantısı, 15 Kasım 2022 Salı günü saat 11.00’da mahallede Mehmet kozan’a ait lokantada başlayacak. Lokantanın adresi, Kurtbağı Mahallesi No: 17 Arsuz olarak belirtiliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER