Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay6 Şubatta küçük bir kıyamete uyandık

6 Şubatta küçük bir kıyamete uyandık

Antalya Genç İş İnsanları Derneğinin genişletişmiş üye toplantısına katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  tüm Hatay’ın, Hataysporun Kasımpaşa karşısında son saniyede bulduğu gol ile galip geldiği gecede mutlu uyuduğunu ancak küçük bir kıyametle uyandığını söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Antalya Genç İş İnsanları Derneğinin (ANTGİAD) olağan genişletilmiş üye toplantısına konuk oldu.

 

Toplantıda yaptığı konuşmada ANTGİAD üyelerine Hatay’daki depremi anlatan Savaş, O gece kıyameti yaşadıklarını, depremin 110 saniye sürdüğünü ve bitmek bilmediğini, 4 fay hattının üst üste yıkıldığını ifade etti.

SAVAŞ: DEPREMİN NASIL OLDUĞUNU BİLİM İNSANLARI HALA KEŞFEDEMEDİ

 

Bu depremin nasıl olduğunu, bilim adamlarının hala keşfedemediğinin altını çizen Savaş, “Normalde

depremlerin yüksek frekans dalgayla başlayıp yavaş yavaş söndüğünü görürsünüz. Burada deprem dalgaları giderek artmış. Antakya merkezli depremde normalde 0,43 hesaplıyorlar depremi, bizim orada 1,69’a kadar çıkmış. Hatay’da 96 bin 654 tane bina ya yerle bir oldu ya da ağır hasarlı yıkılacak hale geldi. 262 bin ev demek 46 bin iş yeri demek, bununla birlikte resmi rakamlara göre 23 bin 65 kişiyi kaybettik, 451 kişinin kimliği tespit edilemedi, 210 kişi de hala kayıp, Böyle bir deprem yaşadık. Bu depremi hiç kimse tarif edemiyor çünkü böyle bir deprem daha önce hiç olmamış, 4 tane fay hattı üst üste binmemiş. O günlerde tabii yağmur yağıyor, gece sıfırın altına düşüyor hava. İlk beş gün tabii müthiş bir kaos yaşadık.” dedi.

 

SAVAŞ; BİR AKADEMİSYEN, DOKTOR VE SİYASETÇİ OLARAK 3 ŞEYDEN ETKİLENDİM

 

Depremde birçok canı kaybettiklerini ve bunun kendisini çok üzdüğünü kaydeden Savaş; hem akademisyen hem doktor hem de bir siyasetçi olarak deprem sürecinde kendisini üç şeyin etkilediğini dile getirerek “Birincisi birçok canı kaybettik, birçok insanımızı kaybettik. Malımızı kaybettik ama şunu gördük ki Türkiye’de insanlık hala ölmemiş, yaşıyor. Üçüncü günden itibaren Türkiye’den ve yurtdışından müthiş bir destek geldi. Ben onun için dernek başkanımıza ve üyelere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

SERT: ATILMASI GEREKEN TÜM ADIMLARI ATTINIZ

 

ANTGİAD Dernek Başkanı Sert ise Hatay’ın kendileri için çok büyük bir önemi olduğunu belirterek “Şubat ayında meydana gelen depremden sonra, yapılması gerekenler ile ilgili adımları attınız ve halen de yapmaya devam ediyorsunuz. Bugünün de bunun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Toplantımıza katılarak verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Osman Sert, Savaş’a Hatay evlerini simgeleyen minyatür kabartma tablo hediye etti.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER