Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber601 Yeni Araca "Çakar Lamba" ile Trafikte Geçiş Üstünlüğü Verilecek

601 Yeni Araca “Çakar Lamba” ile Trafikte Geçiş Üstünlüğü Verilecek

İçişleri Bakanlığı’nın “milletvekili araçlarına dönük çakar lamba uygulamasının teklifte yok” dediği yasa TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kapsamda aralarında TBMM Genel Sekreteri ve milletvekillerinin yer aldığı 601 yeni araca trafikte “geçiş üstünlüğü” verilecek.

601 Yeni Araca “Çakar Lamba” ile Trafikte Geçiş Üstünlüğü Verilecek

Kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine Genel Kurul’da kabul edilen “milletvekili yakınlarının sağlık harcamalarıyla ilgili geçmişe dönük borçlarının silinmesine ilişkin düzenleme” yasadan çıkarıldı.

Çakar Lamba Uygulaması Meclis’ten Geçti

AKP milletvekili Kemal Çelik, “trafikte geçiş üstünlüğünden milletvekilleri ile eski milletvekillerinin de yararlanabileceğini” duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından daha sonra yapılan açıklamada teklif metninde “böyle bir düzenlemenin yer almadığı” dile getirildi. Genel Kurul’da İçişleri Bakanlığı’nın “Yok” dediği uygulama kabul edildi.

Önerge ile teklifte yer alan maddeye “geçiş üstünlüğünün sıralandığı protokol listesi” eklendi. Yeni listede milletvekilleri ile birlikte Meclis Genel Sekreteri’ne de yer verilerek 601 yeni araç, geçiş üstünlüğü olan araçlar listesine eklendi. Kamuoyunun “çakar lamba” diye bildiği “trafikte geçiş üstünlüğünden” söz konusu teklifin kabul edilmesi halinde eski milletvekilleri de yararlanabilecek. Yasalaşan teklifte Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların tüm sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin madde de yer alıyor.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER