Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSavaş Mağduru7 bin 500 Suriyeliye el ve ayak protezi taktılar

Savaş Mağduru7 bin 500 Suriyeliye el ve ayak protezi taktılar

Reyhanlı ilçesindeki Protez Sağlık Derneği, savaş mağduru Suriyelilerin protez ihtiyaçlarını karşılıyor .


Merkezde kol ve bacak protezi takılan Suriyeliler, n kendi ihtiyaçlarını karşılıyor hale geliyor.
Uzuvlarını kaybeden Suriyelilere, Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen, Relief International’ın ortak kurumu Protez Sağlık Derneği’nce protez kol ve bacak hizmeti devam ediyor.
Reyhanlı ilçesinde bulunan merkezde 65 kişi çalışıyor ve ayda ortalama 40 kişiye protez takılıyor. Fizyoterapi hizmetleri de sunulan merkezin yöneticisi Raed Al Masri, 2013 yılından bu yana hizmet verdiklerini belirterek, aralarında çocuklarında bulunduğu toplam 7 bin 500 kişiye el ve ayak supertotobet protezi taktıklarını, psikolojik destek verdiklerini söyledi. dedi.

İhtiyaclarımı kendi başıma giderebiliyorum

3 yıl önce İdlib’te rejimin hava saldırısında iki bacağını kaybeden Abdulbasit Alsatouf (10), büyüdüğü için daha önce takılan protezinin yerine yenisi yapılıyor. Geldiği dernekte ölçüleri alınan ve protezi hazırlanan Alsatouf, Daha önce takılan protezim artık bana olmuyor. Yerine yenisi yapılıyor. Protezle daha rahat hareket edebiliyor, yürüyor, kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Okuluma gidiyorum. Bundan dolayı da mutluyum. Desteklerini esirgemeyen dernek yetkililerine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Talepleri karşılamada zorlanıyoruz

Relief International Türkiye ülke direktörü Andrea Patterson, ülkede devam etmekte olan kriz nedeniyle sakat, yaralı ve kronik hastalıklardan mustarip olan Suriyeli mültecilere yardımcı olduklarını söyleyerek, Bu mültecilerin uzmanlaşmış hizmetlere erişimleri onlar için hayati önem taşıyor. Relief International fizik tedavi ve ruh sağlığı hizmetleri sunmasına karşın artan talepleri karşılamakta zorlanıyor dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Reyhanlı haberleri için: Reyhanlı Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER