Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel71.Yılında Usta Yazar BURHAN GÜNEL bir kez daha anıldı.

71.Yılında Usta Yazar BURHAN GÜNEL bir kez daha anıldı.

7 Nisan 1947’de Antakya’da doğan ve 21 Aralık 2012’de İstanbul’da vefat eden usta yazar Burhan Günel 71.doğum gününde Hatay’ın Defne ilçesinde sevenleriyle anıldı. Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile’nin organize ettiği anma programı, yazar Burhan Günel’in doğum yıldönümü olan 7 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 17.00’da Akdeniz Mahallesi Defne Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

Muhsin Boz, Mustafa Özal, Hikmet Güzelkokar, Mahmut Çetin Zorba ve Murat Demirkol, yazarın yaşamı, kitapları, edebiyat dünyasındaki yerini anlattılar. Usta yazar Burhan Günel’i çok seven Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde okuyan Merih Nafile ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünde okuyan Yağmur Nafile, anısına müzik dinletisi sundular. Etkinlik sonunda söz alan Mesrur Sabahoğlu duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Anma etkinliğini yöneten şair Nebih Nafile; “Mavi ile yeşilin, kucak kucağa şiir ve türkü söylediği deniz yürekli sevgi kentine kara sevdalı güzel canlarından yazar dostum, ağabeyim Burhan Günel’in ahde vefa adına gerçekleştirdiğimiz “6.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği” ne hoş geldiniz. 7 Nisan 1947’de bereketli bir tohum düştü toprağa. Bu tohumun adı, Burhan Günel’di. Yaşasaydı bugün 71. doğum gününü kutluyor olacaktık. Ömrünün tamamını inandığı şeyler uğruna emek vermekle geçiren Burhan Günel, edebiyatımıza önemli eserler bırakmıştır. Eserlerin mimarı Burhan Günel’i anlatan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere bizlere olanak sağlayan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Turgut Nurlu ve Mehmet Derviş’e teşekkür ediyorıum. Dileğim, ilki, 7 Nisan 2013 tarihinde Antakya’da gerçekleştirilen ve bu yıl altıncısını Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliğince Defne Kültür Evi’nde gerçekleştirdiğimiz, “6.Burhan Günel Anma Günü Kültür-Sanat Etkinliği” geleneksel hale getirilip 7, 8, 9 ve 100.’sü İskenderun, Ankara, İzmir, İstanbul ve ülkemizin farklı farklı yerlerinde yaşam bulsun.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER