Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay89 Günlük Adalet Nöbeti Devam Ediyor

89 Günlük Adalet Nöbeti Devam Ediyor

Mimarlar Odası Hatay Şubesi başkanı, yönetici ve üyeleri, “Gezi Nöbeti” adı altında 89 günden beri adalet arayışında olduklarını kaydederek, haftalık nöbetlerini gerçekleştirdi.

Mimarlar, şu ortak paylaşımı yaptı: “Gezi Direnişi, bu ülkenin en özgürlükçü, en eşitlikçi, en barışçıl kitle hareketidir. Baskı ve hukuksuzluk karşısında milyonların ‘artık yeter’ demesidir! Kenti, doğayı savunan, orantısız güce ve hukuksuzluğa karşı sesini yükseltenlerin omuz omuza mücadelesidir. Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın, bu onurlu direnişi karalamak ve gözdağı verme adına karar verenlerin kararlarını reddediyoruz. Arkadaşlarımızın, özgürlüklerinden haksız nedenlerle mahrum edilmesinin üzerinden 92 gün geçti ve bizler 89 gündür adalet arıyoruz.
Gezi davasındaki hukuksuz tutuklamalara karşı başlatmış olduğumuz Adalet Nöbeti’ni, arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürdüreceğiz ve tüm hukuk dışı uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bu süreçte, ülkenin aydınlık geleceğine inanan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz.
” ifadelerini kullandılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER