Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel94'ÜNCÜ YILIN COŞKU VE GURURU

94’ÜNCÜ YILIN COŞKU VE GURURU


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünde, Türk Milleti’nin kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleşmiş olmasının sevinç ve heyecanını yaşarken; Bu mutlu ve müstesna günü kutlamak amacıyla İlçemizde çeşitli etkinliklerden oluşan kutlama programı tertip edilmiş olup, söz konusu program kapsamındaki Çelenk Sunma Töreni 28 Ekim 2017 Cumartesi günü, Tebrikat ve Tören Geçidi ise 29 Ekim 2017 Pazar günü büyük bir coşku ve gurur içerisinde icra edildi.
Kutlama etkinliklerine; İlçemiz Kaymakamı Recep Soytürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Dz. Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Askeri Erkân, Emniyet Personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat: 13.00’da Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni’nde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Ata’mızın manevi huzuruna sunulmasının ardından, saygı duruşu ve istiklal marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.
İskenderun Sarı Zeybekler Derneği tarafından Anıt Alanı’nda organize edilerek, farklı yaş gruplarından bin 923 kişinin katılımıyla icra edilen ve 10. Yıl Marşı eşliğinde “Her Türk Asker Doğar”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarının atıldığı Türk Bayrağı oluşturma etkinliği halktan yoğun ilgi gördü.
İskenderun Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt tarafından verilen bilgiye göre, bin 923 gönüllünün katılımıyla oluşturulan Dev Türk Bayrağı etkinliğinin Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı”na girdiği belirtildi.
29 Ekim 2017 Pazar günü saat: 10.00’da Kaymakamlık Lobisinde gerçekleştirilen tebrikatta ise; İlçemiz Kaymakamı Sayın Recep Soytürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Dz. Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol tarafından tebrikler kabul edilerek, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkân, emniyet personeli ve diğer katılımcılar ile bayramlaştılar.
Tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen törene katılan İlçemiz Kaymakamı Sayın Recep Soytürk beraberindeki 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile birlikte tören aracı üzerinde halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kaymakam Recep Soytürk; “Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz müstesna bir mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz, Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuştur.
Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir ivme kazanmıştır.
600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in koyduğu “Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkarma” hedefini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürme çabası içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Bu müstesna gün vesilesiyle, Devletimizin varlığına ve anayasal düzenimize karşı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup hain tarafından başlatılan menfur darbe girişimine karşı, en güzel cevabı veren siyasi parti liderlerimiz, kurumlarımız, basınımız ve kahraman halkımız ile iftihar ettiğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Darbeye ilk andan itibaren tüm gece boyunca dimdik ayakta duran, devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan aziz milletimiz tarihi bir duruş sergilemiştir. İhanet şebekeleri tarafından tertiplenen ve ülkemizin birliğini, beraberliğini ve demokrasimizi hedef alan bu hain girişim, devlet ve millet bütünleşmesi ile hak ettiği cevabı en etkili şekilde almıştır.
Yaşadığımız bu zor günlere rağmen, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı haline gelmiştir.
Ülkemizin yakalamış olduğu işte bu kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyen bölücü terör örgütü ve onun maşası haline gelen paralel devlet yapılanmaları tarafından yapılan hain saldırıların hedefinde; Ülkemiz ve aziz milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını bozmak ve halkımızın huzuruna kast etmek olduğu tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır.
Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.
Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünde milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “En Büyük Eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Kaymakam Soytürk tarafından yapılan manidar ve coşku dolu konuşmanın müteakibinde çeşitli okullardan görevlendirilen öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu.
Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen çeşitli spor müsabakalarında derece elde eden öğrencilere ise, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Daha sonra Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi Bando Ekibinin eşliğinde İlçemizdeki resmi okullar, özel eğitim kurumları, askeri tören kıt’ası ile diğer kurum ve kuruluşlar geçişlerini yaptılar.
Kaymakam Recep Soytürk, tören ve diğer etkinliklerin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen görevlilere teşekkür etti.
Bu müstesna gün vesilesiyle; Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ruhu ile devlet ve millet kenetlenmesi bir kez daha pekişerek gözler önüne serildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER