Perşembe, Şubat 19, 2026
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay’da 1022 Kamu Görevlisi Görevden Uzaklaştırıldı

Hatay’da 1022 Kamu Görevlisi Görevden Uzaklaştırıldı

 
Hatay Valisi Ercan Topaca, FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 1022 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, bunların bir kısmının Bakanlıklar, bir kısmının da Valilikçe uzaklaştırıldığını söyledi.

Hatay Valisi Ercan Topaca 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından İl genelinde başlatılan süreç ile ilgili yaptığı açıklamayla kamuoyunu bilgilendirdi.

Vali Topaca Hatay’da 16 askeri personel, 169 polis, 59 din görevlisi operasyonlar sonucu görevden uzaklaştırıldığını belirterek “Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 6, Vergi Dairesinden 15, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 660 öğretmen ve yönetici, üniversitelerimizden 74, Antakya Belediyesinden 6, Sosyal Güvenlik Kurumundan 3, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden 6 kişi olmak üzere toplam 1022 kişi görevden uzaklaştırılmıştır” dedi.

Şu an itibariyle gözaltında olan kişi sayısının 108 olduğunu açıklayan Vali Topaca bu rakam günlük değişebildiğini kaydetti.

Vali Topaca, an itibariyle hain darbe girişimiyle alakalı olarak 22 askeri personel, 9 polis, 27 hâkim, 14 cumhuriyet savcısı, 2 vergi mahkemesi üyesi, 3 idare mahkemesi üyesi, 1 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli, 2 İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 19 sivil vatandaş olmak üzere yaklaşık 100 kişinin de cezaevine konulduğunu vurguladı.

Vali Topaca, 55 kişinin adli kontrol şartıyla, 10 kişinin de adliyedeki işlemlerinin bitmesinin ardından herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın serbest bırakıldığının altını çizerek “2 polis, 1 hâkim, 1 savcı, 1 üniversiteden ve 26 da sivil şahıs olmak üzere 31 kişi firarda ve aranmaktadır. 15 Temmuzdan bu yana hakkında işlem yapılanların sayısı 1326’dır. Adli sürecin halen devam ettiğinden süreç ile ilgili detaylı bilgi vermek uygun olmaz. Devletimize, ülkemize ve milletimize yönelik ciddi bir tehdit içeren bu hususla ilgili her ihtimali değerlendirerek konuyu yakinen takip ediyoruz. Şu an itibariyle İlimizde güvenlik anlamında risk oluşturacak bir husus bulunmamaktadır” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER