Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıSaç Ekiminden Sonra Donör Bölge Ne Zaman Kapanır?

Saç Ekiminden Sonra Donör Bölge Ne Zaman Kapanır?

Saç Ekiminden Sonra Donör Bölge Ne Zaman Kapanır?

Saç ekimi, saçların dökülme olmayan ve dökülmesi beklenmeyen ense ve kafanın arka kısmından saç köklerinin alınarak, kellik olan bölgeye ekilmesi biçiminde yapılır. Bu durumda saçların alındığı kısımda belli ölçekte saçlarda azalma olur. Pekiyi bu bölge kapanır mı? Saç ekiminden sonra donör bölge ne zaman kapanır? Sorusuna Yetkin Bayer cevap veriyor.

Saç Ekimi Sonrası Donör Bölge

Saç ekimi işleminde saç köklerinin (greftler) alındığı bölge donör bölge olarak adlandırılmaktadır. Operasyondan sonra 3 veya 4 gün bandajlı kalan bu bölge, daha sonra açılarak iyileşmeye bırakılır. Bundan sonra donör bölgeyi travmalara ya da zararlı faktörlere karşı korumak gerekecektir.

Ekim yaptıran bireylerin en sık sorduğu sorulardan birisi de saç ekiminden sonra donör bölge ne zaman kapanır sorunsalı olarak öne çıkmaktadır. Aslında bu durumu belirleyen birçok farklı faktör bulunmaktadır. Bireyin bünyesel yapısı, tedavi sürecinde gösterdiği özen ve ekim sırasında uygulanan yöntemler bu faktörlere örnek olarak gösterilebilir. Gelin bu faktörleri detaylı bir şekilde inceleyelim…

İyileşme Sürecini Etkileyen Faktörler

Saç ekimi operasyonunda kullanılan donör bölgeler, ense, göğüs, sakal bölgelerinden biri olmaktadır. Donör bölgelerin iyileşme süreci saç ekim teknolojisinde yapılan yenilikler ve kullanılan mükemmel aletler sayesinde hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu nedenle saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin tercih edeceği kliniğin kullandığı cihazların yenilikçi ve son teknolojiye uygun olması önemlidir.

Saç ekimi işleminden ilk 10 günden sonra iyileşme kademeli olarak başlayacaktır. Yani bir ayın sonunda saç köklerinin alındığı bölge tamamen iyileşmiş olmaktadır. Aslında iyileşme süreci kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir. Kişilerin genel sağlık durumları, bağışıklık sistemlerinin güçlü olması gibi faktörler iyileşme sürecine etki etmektedir.
Ayrıca iyileşme süreci, bazı kişilerde çok hızlı ilerlerken bazı kişilerde yavaşça olmaktadır. Çünkü bilindiği üzere her bireyin fizyolojik yapısı farklıdır. İşlemden sonra 10 günün bitmesiyle ense bölgesindeki açık yaralar kapanmaktadır. Yaraların kapanmasıyla saçların hızlı bir büyümeye girmesi beklenir ancak bu hatalı bir beklentidir. Çünkü tıraş edilen saçların yeniden uzaması için zaman gereklidir.

Donör Bölge Olarak Ense

Saç ekimi işlemlerinde ense bölgesi en sık donör alan olarak tercih edilmektedir. Çünkü buradaki saç kökleri güçlü yapıdadırlar. Aynı zamanda ense bölgesi en kısa sürede sorunsuz bir şekilde iyileşme sürecini geçirmektedir. Genel olarak diğer donör bölgelere göre ense hızlı bir yenilenme sürecine girer.

İşlem sonrası ense bölgesinde biraz açıklık ve seyreklik olabilmektedir. Bu tedirginlik oluşmasını neden olsa da aslında süreç içerisindeki olağan bir durumdur. Ayrıca bu seyrekliklerin görülmesi biraz da ekim yapan kişinin uzmanlığı ver kullandığı ekipmanın kalitesi ile alakalıdır. Çünkü uzman bir cerrah tarafından kontrollü ve iyi alınmış saç köklerinin olması durumunda bu seyreklikler göze çarpmamaktadır. Hatta saç ekimi işlemi yaptıran birçok kişide seyreklikler fark edilmemektedir.

Yukarıda bahsedildiği gibi donör bölgesi olarak ensenin iyileşme süresi 10 gündür. Bu süreç içinde kabuklanmalar olacaktır. Bu gayet doğal bir semptomdur. Ayrıca, 10. günün sonunda bu kabuklar yavaş yavaş dökülecektir. Onun yerine temiz bir deri ortaya çıkacaktır. Yani kısaca kabuklanmalar karşısında tedirgin olmaya gerek yok demek mümkün.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus kabuklanma sırasında kişiler kabuklara müdahale ederek soymamalıdır. Böyle bir durumda iyileşme süreci gecikecektir. Ayrıca böyle bir durumda kişinin enfeksiyon kapma riski yüksek olacaktır. Enfeksiyon saç ekimi sonrası görülmesi istenmeyen bir komplikasyondur. Çünkü tüm sürecin boşa gitmesine sebep olabilir.

Kişi saç derisindeki kabuklara müdahale etmezse, bir ayın sonunda donör bölge tamamen iyileşecektir. İyileşme süreci içerisinde donör bölge, herhangi bir travma ve kimyasal temastan uzak tutulmalıdır. Özellikle ekim işleminin ardından 1 aylık süreçte bu konuya ayrı bir önem gösterilmelidir. Çünkü yaralar bu dönemde çok hassastır ve dış etkenlere karşı savunmasızdır.

Sadece Uzmanlara Danışın

Saç ekimi ve saç ekimi sonrası süreç hakkında bilgileri sadece uzman hekimlerden ve bu alanda faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınız. Son derece hassa tıbbi uygulamalar söz konusu olduğundan, yapılacak küçük hatalar dahi komplikasyona neden olabilir. Uzman hekimler, sizin en doğru şekilde bilgilendirecek ve süreç başarıyla tamamlanacaktır.
Dr. Yetkin Bayer’e ulaşmak ve detaylı bilgi almak https://www.yetkinbayer.com/sac-ekimi-sonrasi-donor-bolge-ne-zaman-iyilesir.html bu adrese tıklayabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER