Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Tabip Odası: "Turkovac Aşı Sonuçları Kamuoyu ile Şeffaf Paylaşılmıyor"

Hatay Tabip Odası: “Turkovac Aşı Sonuçları Kamuoyu ile Şeffaf Paylaşılmıyor”

Hatay Tabip Odası, ülke genelindeki 43 tabip odası ile birlikte, “Türk Tabipleri Birliğinin yanındayız” mesajını verdi.

Hatay Tabip Odası, ülke genelindeki 43 Tabip Odası ile birlikte yapılan ortak açıklamada “Türk Tabipleri Birliği’nin yanındayız” mesajını verdi, toplumun sağlığı için doğruları savunmaya devam edeceğini vurguladı. Turkovac’ın etkinliği ile ilgili bilimsel çalışma sonuçlarının bilim dünyası ve kamuoyu ile şeffaf şekilde paylaşılmadığı, bu nedenle söz konusu aşının etkinliği ile ilgili şüpheler oluşabileceğine yönelik bu ortak açıklamanın yapıldığı belirtildi ve şunlara dikkat çekildi: “Bizler Bergamalı Galenos ile İstanköylü Hipokratın bilimsel temelini attığı bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız.

Anayasa ve yasalara göre kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olarak kurulmuş olan Türk Tabipleri Birliği toplum sağlığını koruma görevini yerine getirirken her zaman bilimi rehber almıştır. Anayasa ve yasalara göre kurulmuş olan kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri ‘devlet hiyerarşisi altında bulunmayan özerk kuruluşlar’ olarak düzenlenmiştir. Şeffaf yönetilmeyen pandemi sürecinde TTB toplumun doğru ulaşması için mücadele vermiş, kamuoyunu aydınlatma konusunda sorumluluklarını yerine getirmiştir.

Son olarak, üretiminden dolayı sevinç duyduğumuz, yerli Covid aşısı olarak acil kullanım onayı aldığı açıklanan Turkovac’ın etkinliği ile ilgili bilimsel çalışma sonuçlarının bilim dünyası ve kamuoyu ile şeffaf şekilde paylaşılmadığı, bu nedenle söz konusu aşının etkinliği ile ilgili şüpheler oluşabileceğine yönelik açıklama yapılmıştır. TTB görev ve sorumluluk bilinciyle hakkımızı aydınlatma görevini yerine getirmiştir. Ülkemizde aşı üretimi yapan en önemli kurumu Hıfzıssıhha Enstitüsünün açılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. TTB Merkez konseyi ve tabip odaları olarak toplumun sağlığı için bilimsel doğruları savunmaya devam edeceğiz. İyi ki TTB var.” ifadeleri kullanıldı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER