Hatay’ın Samandağ Belediyesinde sözleşmeleri sona eren ve sözleşmeleri yenilenmeyen 6 personel düzenledikleri basın açıklamasında, haklarını istediklerini söylediler.

Samandağ Belediyesinde sözleşmeleri sona eren ve belediye tarafından sözleşmeleri yenilenmeyen sözleşmeli 6 belediye çalışanı, Kenan Kahiloğlu (sosyolog), İlkan Doğru (bilgisayar öğretmeni), Enver Paşa (mimar), Yücel Aslan (biyolog), Gülşah Değiştirici (inşaat teknikeri) ve Onur Toprak (kimya mühendisi) basın açıklaması düzenlediler. Samandağ Abdullah Cömert alanında ilk açıklamayı işten atılan sözleşmeli personellerden Sosyolog Kenan Kahlıoğulları tarafından yapıldı. Ardından toplanan kitle Samandağ belediyesine yürüyerek belediye önünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan Gülşah Değiştirici şu ifadelere yer verdi:
“Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın yaptığı ekmek düşmanı uygulamaların Barış, Kardeşlik ve Hoşgörü Kenti Samandağ’a Yakışmadı. Belediye Başkanı Refik Eryılmaz sürekli Belediye çalışanları ile kavga ederek, işten çıkararak, mobing uygulayarak Samandağ Belediyesinin imajını bozduğu için istifa etmesi gerekiyor. Refik Eryılmaz Partisi CHP’nin Helalleşme adı altındaki Talimatını uygulamadığını aksine emekçilerle hesaplaştığını ve Samandağ İlçesinin imajına zarar veriyor.
Değerli halkımız, basın mensupları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, emek örgütlerinin temsilcileri bizlere zaman ayırıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz. Hoş geldiniz. Bizler Samandağ Belediyesi’nde çalışıp sözleşmesi yenilenmeyen, mahkeme kararıyla işimize döndükten 8 ay sonra ”Hala devam eden hukuki sürece rağmen” tekrar işten atılan ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde ailelerimizle birlikte mağdur edilen, işsiz bırakılan emekçileriz. Bizler sadece namusu ve şerefiyle çalışan sözleşmeli belediye memurlarıyız. Bir insanın rızkıyla, ekmeğiyle oynamanın vebali büyüktür. Bu vebali belediye başkanı ve yönetimi nasıl ödeyecek?”

Belediye Başkanı Refik Eryılmaz “Samandağ Belediyesi adına hiç yakışmayacak, hoşgörü ve barış kenti olan şehre yakışmayacak bir şey yaptı. Emekle, ekmekle oynadı. Biz emeğimizin, ekmeğimizin peşindeyiz. Başkan Eryılmaz, emekle oynadı, ekmekle oynadı, bizlerin ve arkadaşlarımızın aşını, işini elinden aldı. İnsanları işten çıkarmak değil yaşatmak, ekmek vermek marifettir. Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz, antidemokratik, hukuk dışı ve keyfi bir şekilde bizleri işten çıkarmıştır. Mahkeme kararlarıyla işe iade edilen bizleri mesleklerimizle alakasız birimlerde ve yerlerde görevlendirip sürgüne göndermiştir. Yargı kararıyla göreve iade edilen bizlere yönelik sistemli bir şekilde mobing uygulayarak bizleri istifaya zorlamıştır. Belediye Başkanı bundan sonuç alamayınca 22 Aralık 2021 tarihinde yargı kararına aykırı bir şekilde işimize bir kez daha tek taraflı bir şekilde son vermiştir.
Ülkemiz ekonomik kriz yaşamaktadır. Temel gıda maddelerine, elektrik, akaryakıt ve yaşamın her alanına yansıyan yüksek zamlar ile ücretlerimiz pula dönüşmüştür. Böylesi bir süreçte CHP ‘li belediye başkanı tarafından işimize son verilmesi iş ve yaşam güvencemize yönelik bir saldırıdır. İşsizliğin en yüksek seviyeye çıktığı bu süreçte bizler CHP ‘li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve yönetimi tarafından sosyal devlete ve hukuka aykırı bir şekilde bir gecede işten atıldık, işsizler ordusuna dahil edildik. İşsizliğin ve yoksulluğun en üst seviyelere geldiği bir dönemde bizleri işten atmak vicdansızlıktır. Maalesef sadece bizlerin ekmeğiyle oynanmadı. Aynı zamanda bizleri belediyede çalışmayan, performansı olmayan, siyasi amaçlarla işe alınan, belediyeye kambur olan emekçiler olarak gösterip bizlerin hem ekmeğiyle oynadı hem de onurumuzla, şahsiyetlerimizle de oynamaya çalıştı.
REFİK ERYILMAZ’A SORUYORUZ!
Mahkeme Kararıyla görevine geri dönmüş emekçilerle neden kavga ediyorsunuz?Mahkeme kararıyla görevine geri dönmüş insanlarla neden kavga ediyorsunuz Hani CHP olarak herkesle helalleşecektiniz? Emekçi ile neden hesaplaşıyorsunuz Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, açlıkla boğuştuğu bir dönemde, üstüne üstlük halkçı belediyecilik anlayışını savunduğunu iddia eden, kendine halkçı belediyeyim diyen bir yönetim tarafından belediye başkanının inisiyatifiyle işten atılmak hangi mantıkla açıklanabilir? Bizleri ve ailelerimizi işsizliğe, yoksulluğa, açlığa mahkûm etmeye çalışmak hangi sosyal, halkçı belediyecilik anlayışıyla açıklanabilir? Mahkemelerin işe iade kararlarına rağmen bizleri 8 ayda bir işten atmak hangi vicdana sığar! Bizlerin işsiz kalmasına hangi vicdan onay verir? Çocuklarımızın, ailelerimizin maddi ve manevi olarak yıpranmasına hangi vicdan onay verir? Kadrolarımızı kapatmak ve bizleri işten atmakla övünecek kadar akıl tutulması yaşayan bir belediye başkanı halkçı, sosyal belediyecilik yapma iddiasında bulunabilir mi?

