Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıFarklı bir bakış, farklı bir anlayış: KADİR BAYAR

Farklı bir bakış, farklı bir anlayış: KADİR BAYAR

 

İrfan O. Hatipoğlu YAZDI

Farklı bir bakış, farklı bir anlayış: KADİR BAYAR

 

EXPO-2021, dünyanın zor bir dönemden geçtiği zaman diliminde, Antakya’nın yaşamına girdi. Ülke/dünya gündeminde yerini alması için Başkan Lütfü Savaş büyük çaba harcıyor. Tüm bu çabalara karşın, ilk izlenimler beklentileri karşılamadı. İki buçuk milyon turist bekliyorduk. Hatay ekonomisi canlanacaktı. Bu ve buna benzer beklentilerimiz gerçekleşmeyeceği belli olsa da, Antakya’ya hiçbir katkısı yok diyemeyiz. Özellikle hizmet sektöründe yeni yatırımların önünü açtı.

      EXPO-21 ve benzeri organizasyonlar kentlerin kimliğini bilinir kılma amaçlıdır. Antakya için bu tür organizasyonlar gerekli mi? Tartışılır. Bunu bir yana bırakıyorum. Bana göre Antakya’nın uluslararası nitelik kazanmış “gastronomi” kimliğine yatırım yapılmalı. Çünkü dünya yurttaşları zenginleştikçe, lezzetin peşinden gidiyor. Yeni damak tatları tatmak istiyor. Bunun için aranan referans, UNESCO’nun belirlediği lezzet durakları. Antakya bunlardan biri…

Antakya’nın dünya üzerindeki –lezzet durağı olma-  yerini, birçoğumuz fark etmese de hizmet sektörünü gönül vermiş, dünyanın değişik lokasyonların da deneyim kazanmış iş insanlarımız farkında. Bunlardan biri Kadir Bayar… Sayın Bayar, yurtdışı deneyimlerinden yararlanarak, gastronomi alanında, doğduğu kentte yeni bir solukla hizmet üretmeyi girişmiş. COVİT-19 salgını biraz ötelese de, salgın sonrası yanına aldığı, mutfağın aksakalı Ümit (Gerekli) usta ile yola çıktı. Düşünü gerçekleştirme çabasında.

Bir iş insanı olarak Kadir Bayar’ın düşü, Ümit ustanın düşüyle örtüşüyor. İşletmelerinde, kentte gelen konukları Antakya mutfağının lezzetleri ile buluştururken, Antakyalıların dünya lezzetlerini ulaşmalarını sağlıyorlar. Dünyanın her hangi bir yerinde, çağdaş bir işletmede sunulan hizmetleri alabiliyorsunuz. İşletmede uzunca süre geçirmeniz için her şey düşünülmüş. Bunlar bir işletme için ayrıcalık oluşturur mu? Antakya’da oluşturuyor. Genelde “gastronomi” ile ilgili işletmeler yerelliği aşamamış, uyardığında önemsemiyorlar. Fakat MİLA’S Garden bunun farkında ve yerelliği aşmayı zorluyor.

Kadir Bayar’ın işi kolay değil. Keyifli yanı, suya attığı taşın oluşturduğu dalgaların havuza kaplamasını beklemek. Gelişmeleri izlemek.

Sayın Bayar taşı attı, dalgaların boyu bakalım, Antakya gastronomi sektöründe nerelere ulaşacak. Merak ediyorum.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER