Pazartesi, Aralık 8, 2025
No menu items!
Ana SayfaGenelTSK’nın Katar’da İhvana Siper Edilmesi, Türkiye’ye Gözyaşından Başka Bir Şey Katmaz.

TSK’nın Katar’da İhvana Siper Edilmesi, Türkiye’ye Gözyaşından Başka Bir Şey Katmaz.

Hatay Milletvekili Topal İlçe ve mahalle gezilerine Antakya’da devam etti. Antakya ilçesine bağlı Aksaray, Altınçay, Emek, Esentepe, Cumhuriyet, Akasya ve Gazi mahallerine Antakya İlçe Başkan Yardımcısı Fevzi Parlar, Hatay İl Geçlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu ve Antakya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Değirmenci ile birlikte giden Topal, burada mahalle muhtarlarıyla ve semt sakinleriyle bir araya geldi. Referandumda gösterdikleri yüksek katılım dolayısıyla mahalleliye teşekkür etti.
Terör Can Almaya Devam Ediyor.
Topal, hemşerileri ile yaptığı sohbetlerde ülkenin içinden geçtiği sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Topal, terörün can almaya devam ettiğini belirterek, “Terörün alçak yüzünü ne zaman nerede göstereceğinin belli olmadığını, bunu Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısında, aracıyla olay yerinden geçerken kurşunların hedefi olan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden müzik öğretmeni Aybüke Yalçın’ın ölüm haberi ile bir kez daha gördük. Bu alçakları lanetliyorum” dedi.
AKP iktidarının ülkeyi hızla Ortadoğu’da yaşanan krizin parçası haline getirdiğine işaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Topal, “Katar’ın terör örgütlerini finanse etmesi gerekçe gösterilerek, bu ülkeye yönelik körfez ülkelerinin ambargo uygulamaya başladığı bir süreç yaşanıyor. Türkiye’nin Katar konusunda bu sorunun bir parçası olacak açıklamalardan ve yaklaşımlardan kaçınmasını ısrarla tavsiye etmemize rağmen Türkiye, iktidar tarafından krizin tarafı haline getirilmiştir. Suriye krizi başlamadan önce tavsiyelerimizi kulak arkası eden AKP, krizin bedelini Türkiye’ye ödetti ve Türkiye hala Suriye’de cereyan eden krizin faturasını ödüyor. En ağır haliyle de bölgedeki krizin bedelini siz ödüyorsunuz, Hatay ödüyor. İktidar sahipleri İhvan sevdasından vazgeçmeli ve aklıselimle hareket etmelidirler. Mehmetçiğin Katar’da ne işi var? Mehmetçik Katar’a güç katar. Ancak TSK’nın orada olması, ihvan sevdasına siper edilmesi, Türkiye’ye gözyaşından başka bir şey katmaz. Daha önce “Şam gidip Emevi Camii’nde namaz kılacağız” diyenler, Türkiye’yi Suriye’de süren vekalet savaşının tarafı haline getirmekten çekinmemişlerdi. Öyle anlaşılıyor ki doların yeşilini sevenler, bu defa gözünü Katar Emiri’nin dolarlarına çevirmiş” dedi.
OHAL Düzeni Sürdürülemez.
Bu hükümet hiçbir konuda samimi değil diyen Topal, “FETÖ ile mücadele edeceğiz dediler, 22 Temmuz’dan beri, 11 aydır ülkeyi OHAL ile yönetiyorlar. Binlerce kişi ihraç edildi, açığa alındı ama örgütün üst kadroları ellerini kollarını sallayarak çıkıp gittiler. Geçenlerde Resmi Gazete’de 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılacağına ilişkin bir ilan yayınlandı. Fetullah Gülen de bu listede yer alıyor. Ne demek bu biliyor musunuz? Ben bu adamın iadesini istemiyorum demek. Bunlar milletin aklıyla alay ediyorlar. Gülen’in iadesini istemedikleri anlaşılıyor. Belki de içerdeki işbirlikçilerini deşifre edeceğinden korkuyorlardır” dedi. Türkiye’nin OHAL sürecinden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Topal, “Demokrasinin bütün kurumlarıyla işlediği, insanlarının barış içerisinde yaşadığı bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Her türlü hak arama eyleminin şiddetle bastırıldığı, OHAL gerekçe edilerek işçi grevlerinin engellendiği bir düzen sürdürülemez” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER