Cumartesi, Aralık 6, 2025
No menu items!
Ana SayfaGenelBaşkan Savaş tan siyasal değerlendirmeler

Başkan Savaş tan siyasal değerlendirmeler

-“Hukukun üstünlüğünü temel ilke olarak benimseyip, ülke olarak politikalar oluşturup bu yapıyı yeniden inşa etmemiz gerekir”
-“Vatana ihanet edenler kimse ortaya çıkarıp yargılanmaları sağlarsınız. Yapılan uygulamalara eleştiri yapanı ve işinize gelmeyeni bu gruba dâhil ediyorsunuz. Bu kadrolara bu insanları kimler getirdi o makamlara nasıl geldiler asıl bunun sorgulanması gerekir”
-“”Demokrasi ile yönetilmiyorsanız bu konuda bir kırılganlık varsa Adalet tüm ülkenin istediği bir hadisedir. Bu konuda dikkat ederseniz siyasi parti gözetmeksizin Ak Parti’nin kurucu üyelerinin de içinde olduğu birçok siyasi parti bu yürüyüşe destek vermektedir”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya Grup Radyoları’nın canlı yayın konuğu olarak gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.
Gazeteci Mithat Öztürk Başkan Savaş’a gazeteci ve CHP milletvekili Enes Berberoğlu için Ankara Güven parkta başlatılan adalet yürüyüşüne ilişkin görüşlerini sordu. Başkan Savaş adalet yürüyüşüne ilişkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:
“Şu unutulmamalıdır ki adalet ve hukuk herkese lazım. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarına da lazımdı, 80 döneminde sağ ve sol görüşlü gençlere de, kumpas olduğu tespit edilen Balyoz’dan ve Ergenekon’dan yargılanan komutanlara da lazım. Demokrasinin tam olduğu yerlerde adalet zaten aranmaz. Adalete katkı sağlamak ve kamuoyu oluşturmak için Genel Başkanımız yürüyüş başlattı. Hukuk ve adaleti, size, bize, kişilere göre değil evrensel bir çerçevede değerlendirmek gerekir. Hukuk ve Demokrasi Ortadoğu’da ve Afrika’da tam uygulanıyor olsaydı ülkemizin etrafı bu kadar karışarak kan gölüne döner miydi? Hukukun üstünlüğünü temel ilke olarak benimseyip, ülke olarak politikalar oluşturup bu yapıyı yeniden inşa etmemiz gerekir”
Yürüyüşlerin FETÖ’ye destek sağlamak için yapıldığı iddialarını sert bir dille reddeden Başkan Savaş ”Beş sene önce iyi dediğiniz şimdi kötü olamaz şahsa ve beklentilere göre konuşmamak gerekir. Vatana ihanet edenler kimse ortaya çıkarıp yargılanmaları sağlarsınız. Yapılan uygulamalara eleştiri yapanı ve işinize gelmeyeni bu gruba dâhil ediyorsunuz. Bu kadrolara bu insanları kimler getirdi o makamlara nasıl geldiler asıl bunun sorgulanması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu 15 yıldır iktidarda değil, bu konuda sorumluluk taşımayan birine bu yaftayı yakıştırmak doğru değildir” ifadelerini kullandı.
, “Bu yürüyüşten umutlu musunuz adalet noktasında bir kırılma bir gelişim bekliyor musunuz?” sorusuna Başkan Savaş ”Demokrasi ile yönetilmiyorsanız bu konuda bir kırılganlık varsa Adalet tüm ülkenin istediği bir hadisedir. Bu konuda dikkat ederseniz siyasi parti gözetmeksizin Ak Parti’nin kurucu üyelerinin de içinde olduğu birçok siyasi parti bu yürüyüşe destek vermektedir. Bu olay partiden öte Türkiye’deki insanlarımızın hak ettiği değere ulaşması için yapılan bir çabadır. Sadece son 15 yılı kast etmiyorum maalesef ki Demokrasi anlamında yüzde yüz çalışan bir ülke olmadık. Her gruptan insan belirli dönemlerde mağdur olmuş, bu yüzden hukuk ve adalet tam olarak işlesin istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER