Cuma, Aralık 5, 2025
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKurtuluş Caddesi 8. kez kurtarılıyor

Kurtuluş Caddesi 8. kez kurtarılıyor

 

Tarihte yedi kez depremle yıkılmış, sekizinci kez yeniden ayağa kaldırılmaya çalışılan Antakya’nın, köklü geçmişine tanıklık eden ve kentin kültürel dokusunu yansıtan Kurtuluş Caddesi’ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

 

6 Şubat 2023 depremleriyle yıkılan Antakya’nın eski yapılarla dolu bölgesinde sürdürülen çalışmaları, beraberindeki teknik ekip ile sahada incelemelerde bulunan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yürütülen projeler hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Antakya’nın tarihî kimliğini yansıtan mimari yapılarıyla öne çıkan caddenin, kapsamlı bir yenileme sürecinden geçtiğini belirten Masatlı, çalışmaların kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yürütülen iş yeri yapım çalışmalarını da inceleyen Vali Masatlı, caddenin altyapı düzenlemeleri ve tescilli alanlardaki restorasyon süreçlerini sahada değerlendirdi. Yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kurtuluş Caddesi’nin, kültürel ve sosyal yaşamın önemli çekim noktalarından biri haline geleceğini ifade eden Masatlı, Antakya’nın tarihine yakışır bir dönüşümün adım adım gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberin Kaynağı: (Kurtuluş Gazetesi)

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER