Basın Özgür Değilse, Demokrasiden Söz Edilemez”

 

Yeni Parti Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ve beraberindeki parti heyeti, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın özgürlüğü, demokrasi, hukuk ve Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Parti Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, İl Başkanı Mehmet Gönenç  ve partililerle  İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Ziyarette İGC Başkanı Diyap Atar, heyete hoş geldiniz diyerek yeni kurulan parti teşkilatına başarılar diledi. Atar, “Yeni bir süreç, yeni bir heyecan ve yeni bir parti. Ülkemize, milletimize, Hatay’ımıza ve İskenderun’umuza hayırlı uğurlu olsun. Cemiyetimize hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Özgür basının önemine dikkat çeken Yeni Parti Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, ilk ziyaretlerini gazetecilere gerçekleştirmeyi özellikle tercih ettiklerini belirtti.

Basın özgürlüğünün demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Mullaoğlu, gazetecilerin mesleklerini icra ettikleri için tutuklanmalarını ve uzun süreli hapis cezalarıyla karşı karşıya kalmalarını kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Basının halkın haber alma hakkını sağladığını ve kamu adına denetim görevini yerine getirdiğini ifade eden Mullaoğlu; “Basın görevini özgürce yapamazsa tam demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Basın, siyasetçinin ve kamu görevlisinin görevini doğru yapabilmesi için halkın haber alma hakkını güvence altına alır” diye konuştu.

Gazetecilere yönelik yargı süreçlerine de tepki gösteren Mullaoğlu, basın mensuplarının dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirterek, özgür basının kendileri için vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de yargının siyasetin etkisinden kurtulması ve hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınması gerektiğini savunan Mullaoğlu, demokrasi mücadelesinin kolay kazanılmadığını ifade etti. Değişimin sandıkta gerçekleşeceğini belirten Mullaoğlu, ilk seçimlerde halkın gerekli değerlendirmeyi yapacağını söyledi.

 

Göneç: “Özgür Basın Olmadan Demokrasi Olmaz”

Yeni Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Gönenç de basın üzerindeki baskıların halkın doğru bilgiye ulaşmasını zorlaştırdığını savundu.

Özgür basının demokrasi için vazgeçilmez olduğunu belirten Gönenç, bugüne kadar basının yanında olduklarını ve bundan sonra da gazetecilere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Parti olarak eleştiriye açık olduklarını vurgulayan Gönenç, eleştirilerin kişi ve kurumların gelişimine katkı sunduğunu belirterek, gazetecilerin kendilerini özgürce eleştirebileceklerini söyledi.

Türkiye’nin yeniden demokrasiye, özgürlüğe ve huzura kavuşması için mücadele edeceklerini kaydeden Gönenç; “Bu mücadelede basın mensuplarıyla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizin her anlamda özgürlüğe, demokrasiye ve huzura ihtiyacı var. Sandığın bir an önce gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.