
Hassa ilçesinde Güzeluşağı Mahallesi kırsalında yaşamını sürdüren Hatay’ın en yaşlısı Fatma Kara nine 118 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.
Hassa’nın Gazeluşağı Mahallesi’nde ikamet eden 6 çocuktan 205 toruna sahip 1900 doğumlu Fatma Kara oğlu ve geliniyle birlikte yaşıyordu. Yakın zamana kadar her işini kendisi yapan, hoş sohbeti ve hatta iğneye iplik takmakta zorlanan komşu kadınlarının imdadına da yetişen Fatma Nine, ahşap ve toprak evde sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyordu.
Hassa’nın kırsalında bulunan Gazeluşağı Mahallesi halkının adeta neşe kaynağı ve canlı tarihi, Amanoslar Dağının en yüksek rakımlı ve bol oksijenli köyünde hayatını devam ettirirken 118 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Vefatı başta ailesi olmak üzere sevenlerini derinden üzdü. Cenazesi 118 yıldır ikamet ettiği Güzeluşağı Mahallesi’ndeki camiden kaldırılarak, köy mezarlığında gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.
‘BİR KAÇ SENE ÖNCE AĞACA DA ÇIKIYORDUM’
İki yıl önce verdiği röportajda Hatay’ın en yaşlısı merhume Fatma Kara, şunları söylemişti: “Allah’a şükür dişlerim sağlam, gözlerim iyi görüyor. Hala iğneye iplik takabiliyorum. Daha birkaç seneye kadar, nar ağacına çıkıp nar bile topluyordum. Şimdi ufak tefek kendi temizliğimi kendim yapabiliyorum. Başkalarına yük olmuyorum. Gelinim ve oğlumdan da çok memnunum. Bir isteğimi iki yapmıyorlar. Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan da Allah razı olsun. Sık sık ziyaretime geliyorlar. Bana yardım ediyorlar.”
