Alevi Kültürü Araştırma Derneği ziyaret edildi. İyi Parti ilçe başkanı Hakan Onfidan ve Yönetim Kurulu Üyeleri AKAD ‘ ı ziyaret etti.
AKAD başkanı Nihat Yenmiş ve alevi cemaatinin ileri gelenlerinden bazılarının hazır bulunduğu dernek binasındaki ziyarette İyi parti ilçe başkanı Onfidan hedef ve programlarını anlattı.
AKAD başkanı Yenmiş , 1950 yılından bu yana Türkiye ‘ nin iyiden iyiye dış mihraklarca sarıldığına dikkat çekerek Türk halkının ezildiğini,yoksullaştırıldığını,eğitimden yoksun bırakıldığını ,ayrıştırıldığını söyledi.
Yenmiş ” Diyanetin herkesi kucaklayan bir kurum olması gerekirken bu kadar büyük bir bütçe ile belli bir kesime hitap etmesini kabullenmek zor. Türkiye vatandaşı olarak yaşayan Hiristiyanı,çerkezi,sünnisi,alevisi,ermenisi,rumu hepimiz biriz. İktidarların belli bir dini anlayışı dayatması,eğitim vermesi doğru değil. Bu topraklarda ki diğer inançlarada destek olunmalı.Herkes olması gereken Türk dili dışında ana dilinide okullarda öğrenmeli, bu bizim zenginliğimizdir. ” dedi.

