Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTorpille idareci ataması yapılıyor

Torpille idareci ataması yapılıyor

Eğitim-Sen Hatay Şube Yürütme Kurulu adına ve Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, torpille idareci atamaları yapıldığı iddiasında bulundu.
Hasırcı, basın açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:
“Müdür ya da müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenler için 05 Nisan-03 Mayıs 2018 tarihlerinde mülakat sınavı yapıldı. Her ne hikmetse seçimlerden sonraya bırakılan mülakat sonuçları bizim için şaşırtıcı olmamıştır, zaten malumun ilanıydı. Hepimizin bildiği gibi geçmiş yıllarda, mülakatı gerçekleştirecek yetkililer için hazırlandığı anlaşılan ve mülakata girecek öğretmenler hakkında bilgiler veren notların olduğu bir belge ortaya çıkmıştı.
‘İlimizde buna benzer çalışmalar’ sık sık yaşanmaktadır. Birçok ilçede yandaş sendikaya üye olmak koşuluyla müdürlüklerinin devamının sağlanacağına dair verilen sözler üzerinden veya müdür yardımcısı olmak için yandaş sendikaya geçiş yapma koşuluyla mülakatta yüksek puan alacaklarına dair verilen sözler üzerinden çalışma yapıldığına şahit olduk.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü; müdür ve müdür yardımcılığı mülakat sınavının sonuçlarını toplu biçimde yayınlamamaktadır. Ancak atanan müdür ve müdür yardımcılarına bakıldığında yandaşçılığın ve torpilin gözle görülebilir derecede somut olduğu anlaşılacaktır.
Son yıllarda ortaya çıkan sonuçlardan dolayı ‘Eğitim Sen üyesi, kesinlikle mülakatı geçmez’ şeklinde bir algı yaratılmış bundan dolayı Mülakatın bu şekilde gerçekleşeceğini tahmin eden bazı üyelerimizin mülakata katılmadığını öğrendik. Katılanların tümüne de yukarıda bahsettiğimiz gibi düşük puan verilmiştir. Ayrıca bu anlayış, öğretmenlerin fişlendikleri anlamına gelmektedir.
Talebimiz müdür ve müdür yardımcısı mülakat sınavı sonuçlarının liste şeklinde kamuoyuna sunulmasıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER