Çarşamba, Şubat 4, 2026
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberŞule Çet Davası Karara Bağlandı: Şule Çet'in Ailesi İtiraz Edecek

Şule Çet Davası Karara Bağlandı: Şule Çet’in Ailesi İtiraz Edecek

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi‘nde, 29 Mayıs 2018’de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne yönelik açılan davanın altıncı duruşması görüldü. Bir plazanın 20’nci katından düşerek yaşamını yitiren Şule Çet davasında, sanık Çağatay Aksu’ya mahkeme tarafından verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını ‘İyi hal indirimi’ yaparak müebbete düşürdü.

Şule Çet’in Ailesi Karara İtiraz Edecek

Mahkeme, Aksu’ya 12 yıl 6 ay hapis cezası da verdi ancak Şule Çet’in ailesinin karara itiraz edeceği belirtildi. Berk Akand’a ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildiği kaydedildi.

Şule Çet’in Ailesi Karara İtiraz Edecek

Mahkeme heyeti tarafından oy çokluğuyla alınan Çağatay Aksu’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını ‘İyi hal indirimi’ yaparak müebbete düşürmesi ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi kararına Şule Çet’in ailesi ve avukatları, tepki gösterdi.

Şule Çet’in babası İsmail Çet, “Acımız bitmedi. Bir kız evladın acısı bitmez ama ceza aldıkları için su serpilmiş gibi. Hükümetimize ve siyasi partilere yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz. Baba olarak bir kız evladı kaybettim. Başka ana babalar tereddüt etmesin kimse yanmasın” açıklamasında bulundu.

Çet’in Avukatı Kararı İstinafa Taşayacak

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım “Kamuoyu baskısı hukuksuz bir süreçte hukuka gidilmek için yapıldı. Müebbet hapis cezası alanlar aramızda gezdi. Adaletin tecellisi için kamuoyu baskısı oldu” sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER