Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSon Dakika Elazığ'da Deprem Korkuttu

Son Dakika Elazığ’da Deprem Korkuttu

Bugün gündüz saatlerinde Elazığ,Mardin,Gaziantep ve Malatya’dan gelen son dakika deprem haberleri korkuttu.

Elazığ’da Deprem

Saba 10.02 -‘de merkez üssü Elazığ’da olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Ana deprem ve ardçı depremler Gaziantep,Mardin ve Malatya’dan da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde ise yer alan bilgiye göre, saat 10.02’de merkez üssü Sivrice olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Malatya ve Gaziantep’te hissedildi. Depremin derinliğinin 3,8 kilometre olduğu bildirildi.

Öte yandan Sivrice’de saat 10.11’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 3,2 kilometre olarak ölçtü.

Son dakika: Elazığda deprem korkuttu 5 ilde büyük panik...

 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Can kaybı ve herhangi olumsuz durum yok. AFAD ve Kızılay ekipleri köylere sevk edildi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” dedi.

Vali Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde can kaybı olmadığını söyledi.

İlçe merkezinde olumsuzluk yaşanmadığını dile getiren Kaldırım, “Can kaybı ve herhangi olumsuz durum yok. AFAD, Kızılay, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri köylere sevk edildi.” dedi.

Bu kapsamda koordinasyon kurulunda gelişmeleri takip ettiklerini bildiren Kaldırım, vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını ancak tedbirli olmalarını beklediklerini kaydetti.

Öte yandan, ilçede bazı okullarda öğrenciler okulun bahçesine çıkarıldı.

8 ARTÇI DEPREM OLDU

Elazığ’ın Sivrici ilçesinde, Richter ölçeğine göre, saat 10.02’de meydana gelen 4.9’luk depremin ardından saat 11.11 itibariyle 8 artçı sarsıntı yaşandı.

Ana depremin ardından saat 10.09’da 2.6, saat 10.11’de 3.8, saat 10.16’da 1.7, saat 10.19’da 3.5, saat 10.23’te 3.5, saat 10.32’de 1.5, saat 10.39’da 1.8 ve saat 10.43’te 2.0 büyüklüğünde 8 deprem daha oldu. Depremler, yerin 7.00 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Son dakika: Elazığda deprem korkuttu 5 ilde büyük panik...

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sivrice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Elazığ il genelinde eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, meydana gelen deprem nedeni ile tedbir amaçlı olarak il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

 

“DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENMİYOR”

Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’ün canlı yayınında deprem bölgesi hakkında bilgi verdi. Ersoy, “Bu bölgede zaman zaman depremler oluyor. Bu büyüklükteki bir depremde ciddi bir yıkım olacağını sanmıyorum. İnsanlar korkmuş olabilir. Depremin ardından insanlar sakinleşmek için dışarı çıkabilir. Bu depremin ardından büyük deprem olabilir diyemem. Bölgede faylar canlı. Kuzey Anadolu’nun tersine çalışan bir fay var. Dinamik bir bölge burası. Takip içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Civardaki evleri yapısal durumunu değerlendiren Ersoy, “Hazar Gölü’nün altında eski şehirlerin kalıntıları var. Tarihte büyük depremler olmuş. Buradaki yerleşim bölgelerinin ve yapı stoklarının bu duruma hazır olması gerekir.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER