Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberDörtyol Ziraat Odası’ndan Rekabeti Arttırmak için Atak

Dörtyol Ziraat Odası’ndan Rekabeti Arttırmak için Atak

Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, 2020 yılında bir ziraat mühendisinin kesintisiz olarak üreticilere, çiftçilerin sorununu çözmek, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla danışmanlık hizmeti vereceğini verdi.

Dörtyol Ziraat Odası’ndan Rekabeti Arttırmak için Atak

Dörtyol Ziraat Odası’nda, 2020 yılında üreticilere daha iyi hizmet verebilmek ve onların problemlerini çözebilmek adına alt yapı çalışmalarını bitirdiği bir takım faaliyetlere başlanacağı belirtildi.

“Amacımız Üreticinin Her Zaman Yanında Olmak”

Konuya yönelik açıklamada bulunan Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, “Biz göreve geldiğimizde tembelleşmiş , içi boşalmış ve uzun yıllar geleceğine temlik koyulmuş , faaliyet yapamayan bir Ziraat Odası yapısı vardı. Biz geldikten sonra bazılarını isteyerek bazılarını da genel merkezin talimatları doğrultusunda reformlar yapmak zorunda kaldık. Ama amacımız her zaman için üreticinin kazanması , her sıkıntısında üreticiye yardımcı olmak ve üreticinin ürettiği ürünü tarladan tezgaha sunana kadar yanında olmak. Bu suretle çıktığımız bu yolda bahçesinde veya tarlasında sıkıntısı olan üreticilerimizin profesyonel yardım alabilmesi adına anlaşmamızı yaptık. Sıkıntısı olan kayıtlı üyemiz arayıp başvurması halinde ziraat mühendisimiz arazisini gezip sorunu çözmek için elinden geleni yapacak.”

“Dörtyol’un Ekim Deseni Belirlenecek”

Dörtyol Ziraat Odası’ndan Rekabeti Arttırmak için Atak

“Bu süreçte kurulacak yeni bahçe tesislerinde yine uzman arkadaşlarımızın kontrolünde İlçe Tarım Müdürlüğü personeli arkadaşlarla birlikte Dörtyol’un ekim desenini belirleyeceğiz. Sıkıntılı tüccarlara da kötü bir haberim var. Bundan sonra üretici malını vermeden önce odamızı ararsa araştırıp o tüccar hakkında üreticimizle bilgi paylaşımında bulunacağız. Dolaylı yollardan gerek ikinci pazarlıklarla gerekse dolandırılmak suretiyle bölgenin kaybı her sene 12 Milyon TL nin üzerinde. Kısmen de olsa üreticimize pazarlama anında da yardımcı olacağız. Ayrıca uyanıkların başkalarının bahçesini satması ile ilgili çok şikayet aldık. Bununla ilgilide bahçeleri etiketleme çalışmamız başlayacak. Ve her bahçenin girişinde kime ait olduğu tabelalarla belirli olacaktır. Bütün bunlar 2020 de faaliyete geçireceğimiz hizmetlerin sadece bir kısmı. Bugüne kadar odamızın fiziki mekanını düzelttik bundan sonrada işleyiş ve itibarını düzelteceğiz inşallah.” ifadesinde bulundu.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER