Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunABA DER Türkmen kültürünü tanıttı

ABA DER Türkmen kültürünü tanıttı

Abacılı Bekbele Yaylası, Türkmen kültürünün tanıtımına ve halk ve siyasilerle buluşmasına ev sahipliği yaptı.


Hatay İskenderun Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER)’in öncülüğünde düzenlenen “Kültür ve Tanıtım Şöleni”nde siyasileri, sivil toplum kuruluş temsilcilerini, belediye başkanları ve milletvekillerini bölge halkıyla buluşturdu.
Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen, Kırıkhan, Hassa, Antakya ve Hatay’ın diğer ilçelerinden katılımcıları ağırlayan şölene; Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan vekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Siyasi ilçe Başkan ve yöneticileri katıldı.


Şiirlerin okunduğu, ozanların yanık türküleri seslendirdiği şölende, Türkmen kızlarının ok atma gösterileri, geleneksel güreş müsabakaları, Hacivat Karagöz tiplemesinin gösterileri, Mehteran ve Halk Oyunlarının yanı sıra çekilişler ve yemek ikramları ile bir bütünlük oluşturarak şölenin şölen havasında yaşanmasına zemin hazırladı.
ABADER Başkanı Duran Bilgin, şölen ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde; misafirlerimizin selamlama konuşmasında Abacılı Kültür tanıtım şöleninin yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.. Düzenlediğimiz şölen ile Abacılı halkımız ve Hatay’ımız kaynaşmıştır.” Dedi.


“Bir milletin kültürü, geçmişten gelen maddi ve manevi değerlerin bütünüdür”

ABADER Başkanı Duran Bilgin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “40 asırlık Türk yurda düşman elinde bırakılamaz, Hatay benim özel meselemdir” sözlerini konu ettiği konuşmasında millet olma kültürü ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Millet olmanın en belirgin özelliği insanların birlikte ortak noktalarının bulunmasıdır, Bunu sağlayan ise kültürdür. Bir milletin kültürü, geçmişinden süzülüp gelen, maddi ve manevi değerlerin bütününden oluşur. Kültürün tanıtılmasında, geleceğe, genç kuşaklara aktarılmasında sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. Bizler sayısı 100 bine yakın olan bir akraba topluluğuyuz, ABADER topluluğumuzun ortak derneğidir. Kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktararak yaşatmak istiyoruz. Beraber olduğumuzda, güçlü oluruz, güç birliği ile bütün zorlukları aşar, başarıya ulaşırız. Toplumumuzun gelişmesi ve ilerlemesi için fikir birliği, gönül birliği ve eylem birliği içerisinde hareket ederek başarıya ulaşabiliriz. Hepimiz ortak paydalarda toplumsal dayanışmayı sağlamalıyız.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün “40 asırlık Türk yurda düşman elinde bırakılamaz, Hatay benim özel meselemdir” sözlerini anımsatan ABADER Başkanı Duran Bilgin, birlik ve beraberlik içerisinde olan toplamların millet ve devlet olma ruhunu yaşattığına dikkat çekerek; “Sevgili Dostlar, Birlik ve beraberlik içinde olan toplumlar, karşılaştıkları en zor sorunları dahi kolaylıkla çözerler. Sorunlarını çözen toplumlar ise ilerlemek ve gelişmek için, fikir birliği, gönül birliği ve eylem birliği içerisinde hareket ederek başarıya ulaşırlar. Dünyada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeden başarıya ulaşmış ne bir aile ne bir şirket ne bir kurum ne de bir devlet yoktur.” Şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER