Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAB'den Suriyelilere Sağlık Ekipmanı Desteği

AB’den Suriyelilere Sağlık Ekipmanı Desteği

AVRUPA Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindeki heyet, AB tarafından temin edilerek Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi’nde kullanılması planlanan 220 bin euroluk tıbbi malzemeyi düzenlenen törenle Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teslim etti.

Sağlık Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) ile 2016 yılında imzaladığı 300 milyon euroluk anlaşma kapsamında gerçekleştirilen törende 220 bin euro değerendeki tıbbi cihazlar, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Misyon Şefi Lado Gvilava tarafından Hatay Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Hatay Halk Sağlığı İl Müdürü Bayram Kerkez, Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi’nde eğitim alan Suriyeli doktor ve sağlık çalışanlarının Göçmen Sağlık Merkezleri’nde görevlendirileceğini açıkladı.

TEORİK EĞİTİM VERİLİYOR

Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi’nin 2017 Ocak ayında hizmete girdiğini belirten Kerkez, “Burada Suriyeli doktor ve hemşirelere teorik eğitimler veriyoruz 6 hafta boyunca. Bu 6 hafta boyunca verdiğimiz pratik eğitimlerden sonra da, pratik eğitimlerde başarı gösterenlere sertifikalarını veriyoruz. Daha sonrada bu Suriyeli hekim ve hemşire arkadaşlar açtığımız ve açmaya devam edeceğimiz Göçmen Sağlığı Merkezlerinde hizmet vermeye devam edecekler. Oralarda çalışmaya başlayacaklar” dedi.

Kerkez konuşmasının devamında, “Burada bulunan tüm tarafların aslında amaçları da ortak. Burada yaşayan Suriyeli misafirlerimizin daha iyi yaşam standardı sağlamaları için çabalıyoruz. Bu ortak amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Burada şu anda bulunan tüm tarafların amacı hedefi bu. Avrupa Birliği’nin veya diğer kurumların, sivil toplum kuruluşlarıyla lokal düzeyde yaptıkları projeler ile ilgili, eğer konu sağlık ile ilgili bir proje ise bu projenin uygulanabilir, sürdürülebilir bir proje olması adına bizlerden de görüş almalarının, yereldeki lokal yöneticilerden de görüş almalarının çok faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

İMZALAR ATILDI

Kerkez’in yaptığı konuşmanın ardından törende sırasıyla Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Misyon Şefi Lado Gvilava ve AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından 220 bin avroluk tıbbi malzeme gerekli imzalar atıldıktan sonra Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Misyon Şefi Lado Gvilava tarafından Halk Sağlığı İl Müdürü Bayram Kerkez’e teslim edildi.

Öte yandan Türkiye’deki Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezlerinde şu ana kadar toplam 368 Suriyeli doktor ve 320 Suriyeli hemşirenin eğitimlerini tamamladıkları ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki Göçmen Sağlık Merkezlerinde görevlendirildikleri öğrenildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER