Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAbdullah Cömert Davasında, Sanık Polis Tutuklandı

Abdullah Cömert Davasında, Sanık Polis Tutuklandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde 3 Haziran 2013’te Gezi eylemlerindeki polis şiddetini protesto ederken ‘Akrep’ adı verilen zırhlı araçtan atılan biber gazı fişeğiyle başından vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında, sanık polisin cezası onandı ve hükmen tutuklandı.

Abdullah Cömert Davasında, Sanık Polis Tutuklandı

Cömert ailesinin avukatı Eren Can, altı yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığını dile getirdi.

Sanık Polis Hükmen Tutuklandı

İlk yargılamada sanık polis Ahmet Kuş’a ‘kastın aşılması suretiyle öldürme’ suçundan 13 yıl dört ay hapis cezası verilmiş, bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. İkinci yargılamada ceza altı yıl 10 ay 15 güne indirilmişti.

Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını aktaran avukat, “Sanık polis hükmen tutuklandı. Verilen karar bizce eksik ve hatalıdır. Birincisi, yargılama Balıkesir’de yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. İkincisi, kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden ceza almamıştır. Abdullah Cömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeğiyle başının arka kısmından vurulmuştur. Üçüncüsü, dosyada ceza alan kişi sayısı sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken edilmemiştir.” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER