Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel" Acil Sağlık Hizmetinden Faydalanamayan Vatandaşlara Örnek Dava "

” Acil Sağlık Hizmetinden Faydalanamayan Vatandaşlara Örnek Dava “

 

 

 

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Hatay Şubesi Onursal Başkanı olan Metin YILMAZ “geçtiğimiz aylarda bizatihi kendi çalıştığı hastanede maruz kaldığı insanlık dışı muamele ve görevi kötüye kullanma babında olan uygulamaları nedeniyle Hatay Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. S.D., Dr. İ.E., Dr. Ö.K. ve bu konuda idari zafiyet gösterip olayı ört bas etmeye çalışan Hastane Yöneticisi Dr. M.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, önümüzdeki günlerde davacı oldukları ilgili personellerin savcılığa ifade vermeye çağrılacaklarını devamında da görevi kötüye kullanma ve ihmalden yargısal sürecin başlayacağını ifade etti.

Başkan Yılmaz açıklamasının devamında;

Bir yıl önce bel fıtığımdan ameliyat oldum. Ameliyat sonrası sağ bacak damarlarına tıkanıklık ve pıhtı atma riski oluştu. Ayrıca kalp ile ilgili olarak da rahatsızlığım ve sinirlerde harabiyet gelişti. Bu tedavi sürekliliği ve kontrol altında olmayı gerektiren hastalıklardır ve ölüm riski çok yüksektir ve ömür boyu raporlarla sabit ilaç kullanmak zorunluluğu olan hastalıktır. 10.05.2017 günü saat 09:00 sularında bacağıma kramp girmesi sonucu Eski Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası Acil Servisine başvurdum. Burada nöbetçi olan Acil Uz. Dr. S. D., Pratisyen  doktorlar İ. E. ve Ö. K. dinlenme odasında oturuyor ve içeride sigara ve pipo içiyorlardı. Ben üç hekime de durumumu izah ettim. S. D. ben muayene etmiyorum dedi. Ben kendisine bana bakmakla sorumlu olduğu söylememe ve Sağlık Bakanlığının 2014/13 sayılı genelsinde ” Acil servise başvuran tüm hastaların ilk müracaata acil olarak değerlendirilerek acil servislere kabul edilmesi ve buna göre işlem yapılması esastır. dediğini hatırlatmama rağmen muayene etmeyi ret etti. Ö.K.biz seni muayene edemeyiz uzaman doktora git dedi, İ.E.de beni muayene etmeyeceğini söyledi. Ö. K. a acile başvuran hastaların acilde muayene edileceğini eğer uzman doktor gerektiren bir durum varsa icapçı uzman doktoru acile çağırılacağını söyleyerek elimdeki durum raporlarını ibraz etmeme rağmen muayene yapmayacaklarını söylediler.

YILMAZ Açıklamasına Şöyle Devam Etti ;

Bir sivil toplum örgütü liderine bu cana kast davranışı yapmayı kendilerine görev bilen zihniyet, geçtiğimiz aylarda noter tasdikli bir şekilde bir garip doktor olarak vatandaşların acil servislere müracaat hakkını bile elinden almayı kendinde görmüş, hatırlayacağınız üzere Hatay Türk Tabipler Odası olağan üstü kongrelerinde da devrim şehitlerine saygı duyarak, ancak bu ülke için canını göz kırpmadan  feda eden şehitlerimize saygı duymadan ve istiklal marşı okumadan yapmaları bu ülkenin kanunlarını, tüzüklerini, anayasasını hiçe sayan bu zihniyeti desteklenmekten de geri kalmamıştı. bu devlet eğer sizlere 16.000 lira maaş vererek ve her türlü imkanı seferber ederek vatandaşıma güler yüzlü bir şekilde hizmet etmeniz için suistimalleri ortadan kaldırmak için 2014/ 13 sayılı genelgelerine rağmen ekte sunduğumuz vatandaşların acilden mahrum edildiğinin fotoğrafları ile beraber elbet size hukuk önünde hesap vereceğinizi hatırlatır. bu ülkenin muz cumhuriyeti olmadığının da kendi kanunlarınızın işlemeyeceğinin de sizlere adaletimiz öğretecektir.

YILMAZ Açıklamasın Sonunda;

“Bu davayı asla ve asla şahsım adına açmıyorum. Acil sağlık Hizmetlerinden bugüne kadar mağdur olan tüm vatandaş, yurttaşlarımız ve işini hakkı ile yapan sağlık çalışanı arkadaşlarımız adına açarak bir emsal teşkil etmesini, kendini bilmez bu ülkenin kanunlarını değil kendi koydukları kanunu işleteceklere dur demek için açıyorum. buradan tüm vatandaşlarımıza şunu belirtmek istiyorum bu can bu bedende olduğu müddetçe bu emeğin bu sağlığın bu hakkın mücadelesini, iyi bir komutan ölmesini, bilmeli ki askerleri de onun için öle bilmelidir. Acil sağlık hizmeti vatandaşın anayasal hakkıdır Hipokrat ve İbn-i sinan”ın kemikleri böyle GARİP yemin edenlerle sızlıyordur” sözleri ile bitirdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER