Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAdalet arayışımız devam edece

Adalet arayışımız devam edece

k…
Cömert Ailesi’nin 2,5 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde karar çıktı. Ancak, Abdullah Cömert’i öldüren gaz fişeğini ateşleyen Polis Memuru için verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası ‘adalet’ beklentisinde olan hiçbir kesimi mutlu etmedi. Bu durumu netleştiren mesaj ise, Cömert Ailesi Avukatları’ndan Eren Can’dan geldi…

Güvenlik sebepleri neden gösterilerek Hatay’dan Balıkesir’e taşınan Dava nedeniyle her duruşma öncesi 1300 km yol katetmek zorunda bırakılan Cömert Ailesi, 2,5 yıl sonunda çıkan karardan mutlu değil.

-TUTUKLAMA YOK-
Antakya’daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık polis memuru A.K., ‘kastın aşılması suretiyle adam öldürmek’ suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak Dava’ya ilişkin tartışmalar sona ermedi.
Zira kararı alan Mahkeme Heyeti, sanığın Polis Memuru olması, SEGBİS ile yapılan duruşmalara katılması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, sabit adresinin olması ve adli kontrol tedbirinin yeterli olacağını göz önüne alarak takdiren tutuklanmasına yer olmadığını kararlaştırdı.

-AVUKAT CAN’DAN MESAJ-
Cömert Ailesi Avukatlarından Eren Can, alınan son karar noktasında bir ‘kabul’ sergilemeyeceklerini söylerken, alacakları hukuki tavrı ise sosyal paylaşım hesabı üzerinden paylaştı. “Abdullah Cömert Davası’nda, mahkeme, sanık polisi 13 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Ancak ‘adli kontrol’ yeterli tutuldu, sanık tutuklanmayacak” diyen Avulat Eren Can, “Bu karar, iki oyla, yani oy çokluğu ile alındı. Bir üye hakim ‘muhalefet şerhi’ koyarak hem tutuklama hem de en az 20 yıl ceza verilmelidir, dedi. Sanık polisin tutuklanmaması ve kasten öldürmeden ceza almamış olması bizce hatalıdır. Adalet arayışımız devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

-9. DURUŞMAYA KATILANLAR-
Hatay’da Gezi Parkı protestoları sırasında, zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla ‘olası kastla öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 9’uncu duruşmasına Abdullah Cömert’in Annesi Hatice Cömert, Babası Edip Cömert, Ağabeyi Adnan Cömert ile Avukat Hatice Can’ın da aralarında bulunduğu Cömert Ailesi’nin çok sayıda avukatı katıldı. CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm ile Cömert’in Hatay’dan gelen arkadaşları da duruşmayı izledi.

-EMİR VERENLER-
Ölüme sebebiyet veren gaz fişeğini ateşleyen Polis Memuru yanı sıra, emir verenlerin de yargılanması gerektiği, Balıkesir’deki 9. Duruşmada bir kez daha dile getirildi. Avukat Hatice Can, buna yönelik taleplerini ifade ederken, “Ne yazık ki emir verenlerin de yargılanması gerekirdi. Ancak, sadece Polis Memuru A.K. yargılanıyor. Emir verenlerin de yargılanması talebimize verilen takip kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdık. Maalesef, işkence ve yargısız infaz gibi konularda adli ve idari açıdan sıkıntılı bir ülkeyiz” şeklinde konuştu.

-DURUŞMA ÖNCESİ-
9. Duruşma’da karar öncesi konuşan Cömert Ailesi fertleri ise, beklentilerini paylaştı. Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert, kardeşinin elinde Türk bayrağı bulunduğunu anlatırken, “Polis, bunu göre göre öldürdü. Bu polis hakkında vatan haini olduğu gerekçesiyle de dava açacağız” dedi. Cömert, kardeşinin öldürüldüğü sırada elinde olan Türk bayrağını da gösterdi. Baba Edip Cömert, “Bu polis yüzde 100 haksız. Ama avukatı doğruları, gerçekleri saptırıyor. Yüce mahkemenize güveniyorum” dedi.
Anne Hatice Cömert ise oğlunun fotoğrafını göstererek verdiği ifadesiyle salondakileri duygulandırıp ağlatırken, “Adalet istiyorum. Oğlum gencecik, masum bir çocuktu. Katil polis oğlumu öldürdüğünde elinde ne taş, ne silah vardı. Sadece Türk bayrağı vardı. Abdocan’ın hayatı o kadar ucuz değil. Oğlumun geleceği vardı, yok ettiler. Oğlum 3 yıldır toprağın altında. Katil polis ise, elini kollunu sallayarak geziyor. 17 saat yolculuk yaparak duruşmalara geliyoruz. Zaten hastayım. Artık, bir an önce karar verilip, katil polisin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER