Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAdalet Partisi HBB adayını çekti

Adalet Partisi HBB adayını çekti

 

 

Adalet Partisi Genel Merkezi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP HBB Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı destekleme kararı alarak HBB adayı Orhan Dede’yi adaylıktan çektiğini duyurdu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın Günaydın, “MYK, GİK ve Genel Başkanımızın ortak görüşüyle Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı Atatürkçü kimliğe sahip ve şehrin demografik yapısının korunmasına karşı soyadına uygun şekilde savaş veren Sayın Lütfü Savaş’ı desteklemek için adayımızı çekme kararı almış durumdayız.” dedi.

 

Suriyeli sığınmacılarla ilgili partilerinin kaygılarını anlatan Günaydın, “Lütfü Savaş’ın tecrübesi, bilgisi ve Hatay’ın problemlerini bilerek Hatay’ın yeniden inşasında büyük görev alacağını görüyor, kendisine seçimlerde başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

 

SAVAŞ: ADALET PARTİSİ AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

HBB Başkanı Savaş da konuşmasında, Hatay’da yangın, pandemi ve depremlerden dolayı zorlu süreçlerden geçtiklerini hatırlattı.

Adalet Partisi’nin, adayının kendi lehlerine çekilmesinin değerli bir karar olduğunu kaydeden Savaş, “Gerçekten de hem ülkemiz açısından hem şehrimiz hem de farkındalık açısından çok değerli bir karardı. Adalet partisi ailesine düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederiz.” dedi.

 

SAVAŞ: HUKUK ÖNÜNDE HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

 

Başkan Savaş gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bir gazetecinin TİP adayı Gökhan Zan’la ilgili tartışmaları hatırlatması üzerine, “Memlekette o kadar sorun var. Ekonomik sorunlar var. Hatay’da barınma, eğitim, işsizlik sorunları var. Tüm Türkiye’de enflasyon sorunu var. Biz, ülkemizin ve Hatay’ın sorunlarıyla ilgileniyoruz sadece.

Sadece ve sadece Hatay’ın gelmiş olduğu pozisyon ve sonraki durumuyla ilgileniyoruz.

Bizim dışımızdaki olan olaylar bizi çok ilgilendirmiyor ama şahsım ve belediyemizle ilgili iftiraları hukukçu arkadaşlarımız inceliyor. Hukuki çerçevede hazırlıkları yapıyoruz. Hukuk önünde hakkımızı arayacağız.” dedi.

 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, AP yönetimini aldıkları karar dolayısıyla kutlarken, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, “Köklü bir parti olan AP’nin kararı bizim için kıymetli.” dedi.

 

Adalet Partisi HBB Adayı Orhan Dede ise Hatay’ın birlik ve beraberliği için adaylıktan çekildiğini bildirip Başkan Savaş’a destek olacaklarını kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER