Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel" Adaletin, kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerekir."

” Adaletin, kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerekir.”


Hatay Tabip Odası, üyesi Dr. Ahmet Aras’ın, geçtiğimiz yıl açlık grevindekileri ziyaret iddiasıyla hakkında memuriyetten çıkarılma cezası verilmesi teklifinin kabul edilemez olduğunu, iddianın da zaten yersiz olduğunu bildirdi.
Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Haksöz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir grup doktorun katıldığı basın açıklamasında, OHAL ile birlikte on binlerce kamu görevlisinin KHK’ler ile kamudan ihraç edildiğini, FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğu düşünülen binlerce kişinin de gözaltına alındığı yada tutuklandığı kaydedilerek şöyle denildi:
“Aradan bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen OHAL halen devam etmektedir. OHAL sürecinde birçok hak ihlali meydana gelmiş, mağduriyetler oluşmuştur. Unutulmamalıdır ki, adalet terazisi hiçbir zaman hiçbir koşulda şaşmamalıdır. Hukuk ve adalet herkes için eşit ve kolay ulaşılabilir olmalıdır.
Bugün bu basın açıklamasını yapmamıza neden olan hadise, Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Aras’a verilmek istenen ağır, orantısız ve telafisi olmayan cezadır. Dr. Ahmet Aras, meslek yaşamını halkın sağlığına ve halkın sağlık hakkına adamış, mesleğini icra ederken hiçbir koşulda din, dil, ırk, mezhep, etnik köken ve cinsiyet ayırımı yapmamış, iyi hekimliği her şeyin önünde tutmuş bir hekim arkadaşımızdır.
Hukuk, kişilere, zamana ve iktidarda kim olduğuna göre eğilip bükülemez, değiştirilemez.”
Tabip Odası açıklamasında, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Aras’a yöneltilen suçlamanın yerinde olmadığına inanıldığı görüşü dile getirildi ve şöyle denildi:
“657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/E maddesine göre, bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memuriyetten çıkarmak cezasıyla karşı karşıya bırakılmasını kabul edilemez buluyoruz. Medeniyetin ilk şartı olan adaletin, kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerekir.
Biz hekimler olarak, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve adaletin, bir arada yaşam ve toplumsal barışın olmazsa olmazı olduğunu güçlü bir şekilde dile getiriyor, anti-demokratik uygulamaların hepsine karşı çıkıyoruz.
Ve soruşturmanın hakkaniyetle sonuçlanmasını talep ve temenni ediyoruz.”
Tabip Odası’ndaki basın açıklamasına, bazı meslek odalarının başkan ve yöneticileri de katılmak suretiyle Dr. Ahmet Aras’a desek verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER