Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAdaylarımız ön seçimle belirlenmeli!

Adaylarımız ön seçimle belirlenmeli!

Türkiye yeniden seçime gitme kararı alırken, CHP Hatay Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Hatay’da Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi yönünde Genel merkeze başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla erken seçim tarihinin 1 Kasım olarak belirlenmesinin ardından, Genel Merkeze başvuruda bulunan CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Hatay’da Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi için başvuru yaptı.
Hatay’da Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini isteyen CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç’le başvurusuyla ilgili görüşlerine başvurduk.
Mehmet Gönenç, CHP’nin ana tüzüğünde Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi yönünde bir düşünce bulunduğuna dikkat çekerek, “Evet Hatay’da Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi yönünde Genel merkeze başvurdum. Partimizin ana tüzüğünde zaten bu düşünce açıkça bulunuyor.
Hatay’da Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi için sadece ben değil, CHP tabanının büyük bir kısmı bunu istiyor. Eğer önseçimle adaylar belirlenirse, Hatay’da partimiz birinci parti olacağı inancındayım” iddiasında bulundu.
Bu arada, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç’in başvurusunda sonra 7 Haziran seçimleri öncesinde Hatay’da Milletvekili aday adayı olanlarında adayların ön seçimle belirlemesi yönünde girişimlerde bulundukları öğrenilirken, Mehmet Gönenç’in bu girişimine diğer ilçelerden destek geleceği de edindiğimiz bilgiler arasında yer aldı.
MİLLETVEKİLLERİ PANİKTE
CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç’in Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi yönündeki girişimi, CHP Hatay Milletvekilleri arasında paniğe yol açtığı da öne sürüldü.
Partiye yakın kaynaklar, 7 Haziran’da CHP’den Genel Merkez yoklamasıyla Milletvekili seçilen Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal ile Birol Ertem’in CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet gönenç’in aksine, 7 Haziran’daki listenin aynen korunması yönünde yine Genel Merkez nezdinde girişimlerde bulundukları iddia edildi.
İLÇE KONGRELERİ ERTELENDİ
Öte yandan 1 Kasım’da erken seçim kararının belirlenmesiyle birlikte gündemde bulunan CHP’deki ilçe kongrelerinin 1 Kasım sonrasına ertelendiği de parti yöneticileri tarafından açıklandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER