Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaADD: 'Cumhuriyet Devrimleri Yok Edilmeye Çalışılıyor'

ADD: ‘Cumhuriyet Devrimleri Yok Edilmeye Çalışılıyor’

ADD Antakya Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, Tevhidi Tedrisat Yasası (Öğretim Birliği Yasası), Cumhuriyet sonrası çıkarılan Devrim Yasalarından biri olduğunu söyledi. Kezban Kuran, basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Bu yasayla Türkiye Büyük Millet Meclisinde eğitimin birleştirilmesi ve tüm eğitim işlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmesi esası kabul edilmiş, medrese eğitimi sonlandırılmıştır. Kanunlar, Harf İnkılabıyla Arap Alfabesinin kaldırılmasına ve Latin harflerinin kabulüne de temel oluşturmuştur. Laik, demokratik toplumun bireylerini yaratmak amacını taşıyan Öğretim Birliği Yasası, aynı günde çıkarılan hilafetin kaldırılması yasasıyla gerici orta çağ karanlığına ağır bir darbe vurmuştur.

Böylece ulusal egemenlik ile bağdaşmayan ve toplumsal gelişmenin önünde engel olan çağdışı kurumlar kaldırılarak, devletin ve toplumsal düzenin akla ve bilime dayalı ilkelerce düzenlenmesinin yolu açılmış oldu. Oysa şimdi, Öğretim birliği yasası, tekke ve zaviyelerin kapatılmasıyla ve diğer Cumhuriyet kanunlarıyla kurulan kişiliğini bulan Türkiye Cumhuriyet’i bu devrimlerin karşıtlarınca yeniden bir tehdit ve saldırı karşısındadır.

CUMHURİYET DEVRİMLERİ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Adeta Cumhuriyet devrimleriyle yok edilmeye çalışılan şeriat, bunun karşılığını almaya çalışıyor. Kayıp ettikleri alanları yeniden elde etme çabasındadır. Geleceğimiz olan gençlerin intiharına kadar varan bu gerici güçlerin yapılanma ve saldırılarına karşı Atatürkçü Düşünce Derneği olarak elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince bu gidişe dur demek için mücadelemizi yürüteceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER