Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberADD, Stadyumun Adının "Atatürk" Olması için İmza Kampanyası Başlattı.. Kampanyanın Detayları...

ADD, Stadyumun Adının “Atatürk” Olması için İmza Kampanyası Başlattı.. Kampanyanın Detayları…

Hatay’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toki tarafından 2015 yılında yapımına başlanan 25 bin kişilik yeni stadın adına ilişkin ortak basın açıklaması düzenleyen ADD Samandağ Şubesi ile beraber ADD Antakya Şubesi, ADD İskenderun Şubesi, ADD Dörtyol Şubesi, ADD Arsuz Şubesi, ADD Karaağaç Şubesi, ADD Payas Şubesi, ADD Erzin Şubesi ve ADD Reyhanlı Şubesi, Egemen İşhanındaki adreste bir araya gelerek stadın adının “Atatürk” olması için imza kampanyası başlattı.

ADD, Stadyumun Adının “Atatürk” Olması için İmza Kampanyası Başlattı.. Kampanyanın Detayları…

ADD Başkan Yardımcısı Hayrettin Arıkan, “Öyle görülüyor ki kısa zamanda Hatay halkının hizmetine sunulacaktır. Bu güzel ve devasa tesisin yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Hatay iline yakışan bir tesisin, çok güzel spor etkinliklerine ve karşılaşmalara ev sahipliği yapmasını diliyoruz. Bu bağlamda yeni stadyuma verilecek en güzel ve en anlamlı adın,?eski stadyumun da?adı olan; “ATATÜRK STADYUMU” olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu konuda Hatay olarak Atatürk’e vefa borcumuz var.”

“Atatürk Hatay Konusunda Hiç Yılmadı”

“Bilindiği gibi Lozan’da Hatay’ın milli sınırlarımızın dışında kalması Atatürk’ü hiç yıldırmamıştır. O büyük insan, “kırk asırlık Türk yurdu düşman eline bırakılamaz” düşüncesiyle başlattığı uluslararası alandaki çalışmalarına hiç ara vermeden devam etmiştir. Atatürk, 1 Kasım 1936’da TBMM açış konuşmasında “…milletimizi gece gündüz meşgul eden başlıca büyük mesele, gerçek sahibi öz Türk olan İskenderun, Antakya çevresinin geleceğidir. Bunun üzerinde ciddiyetle ve kesinlikle duruyoruz” demiştir. Yine bir toplantıda Atatürk Fransız büyükelçisine duygularını “Hatay benim şahsi davamdır. Şakaya gelmeyeceğini bilmelisiniz” şeklinde belirtmiştir. Atatürk Hatay konusunda, bütün dünyaya bir mesaj vermek için 19 Mayıs 1938’de Ankara’daki törenden hemen sonra trenle Adana’ya hareket etmiş, hastalığını umursamadan? Çukurova bölgesinde 5 gün süren bir yorucu gezide bulunarak askeri birlikleri denetlemiştir. Yine Adana ve Mersin’de düzenlenen geçit törenlerini ayakta izleyerek bütün dünyaya ayakta olduğunu ve Hatay davasından ödün vermeyeceğini göstermiştir.”

“Hatay 1939’da Türkiye’ye Katıldı”

“Bu arada da Fransa’yla yapılan bir anlaşma gereğince, Kurmay Albay Şükrü Kanatlının kumandasındaki birliklerimizin Hatay’a girdiğini, 13 Ağustos’ta seçimlerin yapılarak Hatay Cumhuriyetinin kurulduğunu biliyoruz. Daha sonra 2 Eylül 1938’de Hatay Cumhurbaşkanlığına Tayfur Sökmen’in seçildiğine ve Hatay Cumhuriyetinin 9 ay sonra 30 Haziran 1939 tarihinde Türkiye’ye katılma kararını aldığına şahit oluyoruz. Böylece 23 Temmuz 1939’da Hatay, Türk Devletine katılıyor.

Atatürk’ün ölmeden önce bu gelişmeleri görmek ve duyumsamak mutluluğuna eriştiğini biliyoruz.

O büyük insan, Ulusal kurtuluş savaşının komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, çağdaş bir Türkiye için liderlik eden Mustafa Kemal’in, Türk halkının gönlünde hiçbir zaman kaybolmayacak bir yeri vardır. Ama Hatay halkının yüreğinde ve beyninde çok daha özel ve önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz.”

“İsmini Yaşatmak Hatay’ın Atatürk’e Vefa Borcudur”

İşte bu nedenlerden dolayı onun ölümsüz ismini yaşatmak, Hatay halkının Atatürk’e olan vefa borcudur diyoruz.

ADD, Stadyumun Adının “Atatürk” Olması için İmza Kampanyası Başlattı.. Kampanyanın Detayları…

Öyle inanıyoruz ki; bugün bir anket yapılsa hiç tereddütsüz Hatay halkı yeni stadyumun adının “ATATÜRK STADYUMU” olmasını isteyecektir. Bu amaçla bizler Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay şubeleri (Antakya merkez, İskenderun, Samandağ, Reyhanlı, Arsuz, Karaağaç, Dörtyol, Payas, Erzin) olarak; yeni stadyumun adının “ATATÜRK STADYUMU” olması için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Tüm demokratik kitle örgütleriyle, partilerimizle, yöneticilerimizle, belediyelerimizle ve HATAY halkımızla dayanışma içerisinde olacağımızı ve bu konuda desteklerini beklediğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Hatay Stadyumunun Adının “Atatürk” Olması için İmza Kampanyası Başlatıldı

ADD Başkan Yardımcısı Hayrettin Arıkan konuşmasının devamında imza kampanyasında yer alan bilgileri kamu oyuyla paylaştı. Dilekçede ifadeler, “Cumhuriyetimizin kurucusu, çağdaş bir Türkiye için liderlik eden Mustafa Kemal’in,Türk halkının gönlünde hiçbir zaman kaybolmayacak bir yeri vardır. Ama Hatay halkının yüreğinde ve beyninde çok daha özel ve önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Onun için ölümsüz ismini yaşatmak, Hatay halkının Atatürk’e olan vefa borcudur.

Bu yüzden,Hatay halkı olarak, yeni açılacak stadyumun adının “ATATÜRK STADYUMU” olmasını istiyoruz.

SIRA NO, ADI SOYADI, TC NO, TLF NO, İMZA” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER