Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaADD'den Gezi Davası Açıklaması

ADD’den Gezi Davası Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antakya Şubesi, hafta içinde sonucu açıklanan Gezi Direnişi Davası kararı ile beraber, vicdanların da kanadığını savundu.

ADD açıklaması özetle şöyle:

“On yılların ardından, bu kez de FETÖ yargısının; Ordumuza, devletimize kumpas kurduğunu, şerefli komutanlarımızı, ülkemizin yüz akı aydınlarımızı, namuslu bürokrat, akademisyen, yazar ve düşünürlerimizi zindanlara doldurduğunu yaşadık milletçe. Yine kanadı vicdanlar!

Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, adaletin mülkün (devletin) temeli olduğunu, anayasalarımıza, yasalarımıza, meclisimizin ve mahkemelerimizin duvarlarına yazıyor, ama tam olarak hayata geçiremiyor, evrensel hukuka ve kuvvetler ayrılığı ilkesine tam bağlı bir hukuk devleti güvencesine kavuşamıyoruz bir türlü.

”Ne acı! Ve yine kanadı vicdanlar!”

Beraat edilmiş davalar ağırlaştırılmış müebbetle sonuçlanırsa, ömrünü, hukuksuz kent rantları ile mücadeleye adamış, acımasız düzenin sayısız masum kurbanlarının savunmalarını üstlenmiş, şehir plancılığı biliminden başka uğraş bilmemiş pırıl pırıl insanlar, tek bir somut delil olmadan, 18 yıl toplumdan ve bebelerinden koparılırsa, elbet kanar vicdanlar!

‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben, hiçbir zaman umudumu kaybetmedim’ diyor Mustafa Kemal Atatürk! Mustafa Kemal’in Askerleriyiz biz! Yılmayacağız, susmayacağız, asla umutsuz olmayacağız, milletimize güveneceğiz, hukuka ve demokrasiye sımsıkı sarılacağız ve hep birlikte kavuşacağız aydınlık yarınlara! Bir gün mutlaka!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER