Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAFAD Çadırları Zorla Boşaltıyor!

AFAD Çadırları Zorla Boşaltıyor!

Depremde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen depremzedelerin çadır sorunu hala daha çözülmedi.

Adeta baskın yapar gibi çadır kente gelen AFAD yetkilileri ve jandarma, depremzedelerin önce elektriğini kesti sonra da çadırlarını boşaltmaya başladı.

Orhanlı’da bulunan çadır kentte depremzedelere önceden haber verilmeksizin sabah saatlerinde gelen ekipler önce elektrikleri kesildi ardından konteyner kurulacağı gerekçesiyle çadırların başka yere taşınacağı söylendi.

Jandarma ve AFAD yetkilileri çadırları boşaltmaya başladı. Duruma tepki gösteren depremzedelere ise bir hafta süre verildi.

Aynı çadır kent içinde depremden bu yana üç çadır değiştirmek zorunda kalan bir depremzede, habersiz gelinip çadırların boşaltılmasına tepki gösterdi:

Düzgün bir sistem kursalar biz de ona göre hareket etsek. Tam düzenimi kuruyorum 2 haftada bir çadır değiştirtiyorlar. İlk çadırıma sel vurdu yaşanmaz hala geldi. Başka çadıra taşındık oradan da ‘kanal geçecek’ dediler, aniden gelip elektriği kesip çadırı boşalttılar. Şimdi de konteyner kurulacakmış. Doğru düzgün muhatap da bulamıyoruz. Tam düzen kuruyorum, kalkıp başka çadıra geçiyoruz. Yorgunuz, dedik. Yüreğimiz, bedenimiz yorgun, neden bize böyle davranıyorlar.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER